Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Hyttekjøp dreier seg mye om reisevei, natur og gode opplevelser
hytte

Hyttekjøp dreier seg mye om reisevei, natur og gode opplevelser

Hytta på Kvamskogen
Hytta på Kvamskogen

Tekst: Tom Backe Foto: Privat

Hva er det egentlig som styrer våre hyttevalg? Vi spurte to familier som har anskaffet hytte på henholdsvis Kvamskogen og Voss.

 

– Vi var veldig opptatt av å ha en hytte som lå så nært der vi bor at ikke selve bilturen ble for lang. Derfor var steder som Gol og Geilo egentlig helt uaktuelle for oss. Vi bor på Hjellestad i nærheten av Flesland utenfor Bergen, og hytten ligger på Kvamskogen, cirka en time unna. Det er helt perfekt, forteller Linn Borge.

Sammen med mannen, Jean Rolland, fikk de nøkkelen til hytta i august i fjor, og ekteparet bruker stort sett hytta sammen med datteren Emmelin (11) hver helg og i alle ferier.

Fantastisk natur

Både Linn og Jean er født og oppvokst i Nederland, og er ikke vant til slik natur som vi har i Norge:

– Det er helt fantastisk med de flotte fjellene. Turterrenget er også veldig bra. Om sommeren går vi mye turer på bena, og om vinteren er det langrenn eller alpint som gjelder, for det er et skianlegg rett i nærheten, også. Derfor passer dette området veldig godt for oss, for der får vi gjort det vi liker å gjøre, sier Linn entusiastisk.

Nøkkelferdig

Ekteparet valgte en hytte av typen Buen – Budor XL som er på cirka 119 kvadratmeter, og ble levert som en nøkkelferdig løsning:

– Selve hyttetypen valgte vi fra en katalog, men det beste var at vi hadde mange valgmuligheter til å justere hvordan hytten skulle bli ut fra våre egne bevisste valg. Egentlig endret vi ikke så mye, for standardløsningene var stort sett gode og i tråd med slik vi ville ha det. Det var Buen Partner Vest AS som sto for leveransen. De gjorde en formidabel jobb gjennom hele prosessen, og resultatet ble helt topp, så vi var veldig glade da vi fikk nøkkelen, og trives veldig godt der, sier Linn.

Valget falt på Voss Hyttegrend

Påsken 2015 overtok Vibeke og Martin Ludvigsen den nye hytta i Voss Hyttegrend. Ekteparet hadde god erfaring fra området, siden de hadde hatt campingvogn med spikertelt på Voss i en årrekke.

– De første årene vi var på Voss gikk det gjerne i alpint, men etter hvert som vi har blitt litt eldre, og barna ikke blir så mye med lenger siden de har blitt voksne, er det først og fremst langrenn som kona og jeg er interessert i om vinteren, forklarer Martin Ludvigsen.

– Området hvor vi har hytte er kjent som Voss’ viktigste langrennsområde hvor det har blitt gjennomført flere skistevner både i langrenn og skiskyting. Her er det også mange mil med skiløyper, sier Martin.

Om sommeren liker de godt å sykle. Da passer det bra at området er et veldig godt utgangspunkt både for sykkel på landevei og i terrenget.

To timer å kjøre

Vibeke og Martin bruker to timer fra der de bor, på Askøy utenfor Bergen, til de er på hytta.

– Avstanden er tolv mil, og vi er så vant til å kjøre denne strekningen at vi ikke tenker særlig over det. Det er dessuten mye kortere enn til steder som Filefjell og Hemsedal, og gjør at vi bruker hytten cirka annenhver helg.

Først ute

Da Voss Hyttegrend begynte å selge tomter var Vibeke og Martin blant de første som kjøpte.

– Valget vårt falt på en klassisk hytte med gress på taket av typen Storodde. Den er på 113 kvadratmeter og inneholder blant annet fire soverom. Hele prosessen rundt hytteanskaffelsen var veldig smidig. Vi gjorde en del endringer i den tidligste delen av planleggingsfasen. Blant annet forlenget vi hytten med en meter, fikk også bygd inn en badstu i kombinasjon med badet, og gjorde om et av de opprinnelige soverommene til vaskerom. Så nå er vi godt fornøyd og synes at vi har fått en drømmehytte på et fantastisk sted, avslutter Martin.

Next article