Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Hva skjer hvis vi fikser på naturen?
Sponset

Brennmaneter kan være plagsomme. Kan vi ikke bare få dem vekk? Det er ett av spørsmålene du kan finne svar på i den nye utstillingen «Vår natur?» på Stavanger museum. I gamle dager viste museer elefanter, tigre og andre ville dyr fra fjerne land – nå handler det om naturen nær oss.

Hvem lever i skogen, på stranden og i byens parker og hager? Alle insektene i hagen, fuglene i skolegården, småkrypene i strandkanten og gnagerne på fjellet, er de du møter i utstillingen. Her kan du til og med treffe en ulv, klappe en hjort eller klø en hare bak ørene. Du kan studere små blekkspruter, eller beundre de vakreste sommerfugler.

Og så var det det med å ta vekk brennmanetene, da. I et spill kan du se hva som skjer hvis vi gjør nettopp det. Og det viser seg at brennmanetene er gjemmesteder for småfisk og mat for krabber. Tar vi dem vekk, går det altså ut over mange andre. I naturen henger alt sammen og alle er avhengige av hverandre. Når vi forstår det, kan vi bli mer glad i naturen og flinkere til å ta vare på den.

«Vår natur?» er den nye utstillingen på Stavanger museum fra 23. mars 2023. Stavanger museum med Norsk barnemuseum viser også utstillingene «Bergtatt» om folketroen knyttet til sølv og søljer og «Fra Hulda til hijab» om hvordan bunadene våre ligner på klærne folk brukte i gamledager.

Museum Stavanger ( MUST) er en unik kombinasjon av museer. MUST er ett av få museer i Norge som dekker så varierte fagområder som natur-, kultur – og kunsthistorie, samt sjøfart og industri.

Les mer her.

Next article