Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Hurra for Helgøya Klatrepark! Den 20. april starter vi opp vår tiende sesong!
Sponset

Hold på hjelmen og sørg for at lunsjen er godt fordøyd. Med utsikt over vakre Mjøsa, kan du også i år få adrenalinkick og luftige opplevelser på Norges største innlandsøy.

To timer nord for Oslo, midt i Mjøsa, nærmere bestemt på Helgøya, ligger Norges vakreste og Innlandets største klatrepark. Klatreparken består av 14 løyper og 20 ziplines, alt i alt 160 klatreelementer. Parken bygges stadig ut med nye elementer og aktiviteter.

– Her er det løyper og Ziplines for barn i alderen 3-6 år, mellomstore løyper for barn i alderen 7-11 år, der de kan klatre alene med voksne på bakken. Høye løyper for barn, ungdom og voksne over 12 år. Her må barn ha med seg en voksen å klatre sammen med.

For deg som elsker sug i magen

Du står på plattformen høyt oppi et svaiende furutre og ser over til Kapp og Skreiafjellet… det er 14 meter rett ned. Trekk pusten, lukk øynene… Hopp!

En av våre store suksesser og attraksjoner er Helgøyastupet, som er nesten som et bungee-hopp med strikkbrems. Her lover vi et skikkelig sug i magen.

Nevnte vi forresten at folk elsker ziplines? På Helgøya finner du en av Norges lengste ziplines i en klatrepark. Her kan du sveve 430 meter nedover og bortover.

Norges vakreste og Innlandets største klatrepark!

VI ÅPNER 20. APRIL 2024!

Grill og svevetelt

Foran alle løypene er det en stor, åpen plass med benker og bord, og griller som folk fritt kan bruke. Det er også en kiosk på området. Vil du ha skikkelig god, hjemmelaget mat, kan du bestille det på forhånd.

Vi har også en stor og helt gratis parkeringsplass som ligger rett nedenfor Klatreparken. Det er også mange nydelige stier i umiddelbar nærhet til Klatreparken.

– Vi leier også ut fem svevetelt for dem som har lyst til å tilbringe en natt under trekronene. Det finnes også en Tretopphytte i Klatreparken (Klatrehytta) som kan leies gjennom Tretopphyttene.no

Foto: Rakel J. Berg

Vår tiende sesong

Vi starter nå vår tiende sesong i Helgøya Klatrepark, og det har vært mange spennende år. Det er utrolig givende å kunne legge til rette for aktiviteter som skaper så mye glede, mestring og adrenalin.

Visjonen vår er «luftige opplevelser for alle», og den tror jeg vi har klart å nå. Dette er et sted som passer for absolutt alle. Selv om du ikke vil klatre er du ute i vakre omgivelser med fin natur og nydelig utsikt!

Utsagn fra en av våre gjester i fjor; «Personalet var dyktige, vennlige og hjelpsomme. Det var mange løyper med varierende vanskelighetsgrader, det var flere unike hindre som vi ikke har funnet i andre parker. Eierne, det vakre stedet, kvaliteten på utstyret, alt var perfekt. Vi anbefaler dette eventyret på det sterkeste til alle!»

Gjennom alle årene har vi hatt en unik støtte og hjelp fra Ringsaker kommune. Dette er en fantastisk kommune som er veldig flinke til å støtte gründere som oss. Det er vi veldig takknemlige for, sier Stai, og passer samtidig på å rose de ansatte.

–Vi har utrolig mange hyggelige og flinke folk som jobber hos oss. Mange studenter har jobbet her år etter år. De gjør en fantastisk jobb, sier hun.

Stai anbefaler også å sjekke nettsiden til Midt i Mjøsa for å finne andre aktiviteter på Helgøya og Nes. Dette er nemlig et helt spesielt område med mange steder som er verdt et besøk.

– Her er noe å finne på for alle. Vi håper mange tar turen innom Nes og Helgøya i sommer, sier Stai.

FAKTA

Klatreparken er Innlandets største klatrepark og består nå av hele 14 løyper, 20 ziplines, alt i alt 160 klatreelementer. Parken passer for familier, idrettslag, fotballklubber, skoler, bursdagslag, firmaer og alle som liker natur, utsikt, mestring, glede – og at det kiler litt i magen!

Les mer på helgoyaklatrepark.no

Av Elisabeth Stai, daglig leder i Helgøya Klatrepark

Next article