Home » Destinasjon Norge » Hotellet med unik utsikt og historie
Sponset

På Oslos tak, der hvor skogen møter byen, ligger Voksenåsen hotell med sin fantastiske panoramautsikt over Oslo og fjorden. En møteplass midt i skogen,men med kort vei til sentrum. 

Historien bak Voksenåsen er like unik som utsikten. Hotellet ble gitt i nasjonalgave fra Norge til Sverige, som takk for den humanitære hjelpen under andre verdenskrig, og har en spesiell posisjon som et nordisk symbol på samarbeid og vennskap. Hotellet ruver på toppen av vakre Voksenåsen, med en fantastisk utsikt over Oslo by og Oslofjorden. Det tidløse designet, naturen som omkranser stedet og panoramautsikten over landskapet skaper en stemningsfull atmosfære for alle som besøker hotellet.

– Voksenåsens vakre beliggenhet er noe vi er veldig stolte av. Kombinasjonen av nærhet til både naturen og byen, gjør at vi kan tilby det beste fra to verdener, sier hotelldirektør Silje Jørgensen. 

Silje Jørgensen 

Hotelldirektør, Voksenåsen hotell 

Naturnære opplevelser  

Voksenåsens vakre beliggenhet i Nordmarka er et godt utgangspunkt for en rekke ulike aktiviteter, hele året rundt. Rett utenfor døren ligger det blåmerkede DNT-stier og velpreparerte skiløyper. Her kan du enkelt ta med familie og venner på en lang eller kort skogstur – enten det er på ski eller til fots. Plasseringen midt i marka gjør at du kan du fint kan kombinere konferanser med naturskjønne rammer. 

– I dagens fleksible arbeidsliv er mulighetene for å kombinere jobb, velvære og rekreasjon viktigere enn noen gang. Dette gjør at vi også satser på hotellkontoret i naturskjønne rammer som gir kreativitet og fokus, sier Silje Jørgensen.

I sommersesongen kan gjester benytte seg av det herlige utendørsbassenget som ligger i den store hagen. Det er naturlig oppvarmet og gir gjestene mulighet til å slappe av og nyte en avslappende stund i vakre omgivelser. Bassenget er også tilgjengelig mot betaling for de som ikke bor på hotellet, noe som er perfekt for de som ønsker en dukkert for eksempel kombinert med en matbit på en varm sommerdag. I bistroen serveres hotellets populære pizzaer, og i sommerhalvåret er uteserveringen på terrassen åpen, hvor du kan nyte et glass med noe godt i sammen med en av Oslos beste utsikter.

Foto: Hanne Marit Tobiassen

Voksenåsen

På toppen av Holmenkollen, med en utsikt som tar pusten fra deg, ligger Voksenåsen. Hotellet er en arkitektonisk perle med en helt egen atmosfære. Langt fra byen, men likevel nært nok.

Klassisk og tidløs design

Hotellet ble bygget i etterkrigstiden og har et tidløst design, hvor fellesarealene er smakfullt innredet med svenske designklassikere og et stort utvalg av kunstverk. Til sammen pryder 80 ulike verk av svenske og norske kunstnere veggene og rommene på Voksenåsen. Ta en visuell reise gjennom trykk, malerier, tegninger og skulpturer laget av kjente kunstnere som Jakob Weideman, Håkon Bleken, Morten Krogh, Hanna Ljungh, Carl Köhler og Jenny Magnusson.

Voksenåsens arkitektur er et resultat av sin tidsalder, men samtidig tidløst og tilpasset naturen rundt. Interiøret består av klassiske designmøbler hvor både materialer og farger reflekterer den omkringliggende naturen. Dette skaper en behagelig og harmonisk atmosfære som gjør hotellet til et sted hvor arkitektur og omgivelser smelter sammen.

Foto: Voksenåsen
Foto: Voksenåsen

Fakta om Voksenåsen

Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige som takk for den humanitære hjelpen under andre verdenskrig. Det er heleid av den svenske stat gjennom kulturdepartementet og drives i dag som et kultursenter for svensk-norsk samarbeid, og som hotell med restaurant.

Voksenåsen hotell ligger 501 meter over havet, 15 km fra Oslo sentrum, og kan enkelt nås med t-bane nr. 1, som stopper fem minutter fra hotellet.

Les mer på voksenaasen.no

 Tekst: Hanne Marit Tobiassen 

Neste artikkel