Home » Destinasjon Norge » Hotellet for aktive grupper og privatpersoner
destinasjoner

Hotellet for aktive grupper og privatpersoner

Fefor curlingbane
Fefor curlingbane

Tekst: Tom Backe Foto: Ben Johnsgård

Fefor Høifjellshotell på Vinstra er stedet for de aktive, enten du vil på kick-off, arrangere et møte, eller bare ta en ferietur.

Omtrent midt mellom Oslo og Trondheim, en times kjøring fra Lillehammer, ligger Fefor Høifjellshotell. Det tradisjonsrike hotellet fra 1891 har en helt særegen dragestil, og er tegnet av arkitekten Ole Andreas Sverre som også tegnet Holmenkollen Park Hotel.

Mange aktivitetsmuligheter

Om du kommer til Fefor som privatperson, eller som deltaker på et kurs eller en konferanse, er det mye å gjøre. Rett utenfor hotellet er det mange mil med langrennsløyper. Hotellet kjører opp rundt elleve mil med egne løyper. I tillegg er dette løypenettet bundet sammen med skiløyper fra Dalseter i vest til Golå, Skei og Kvitfjell øst.

Rett ved hotellet ligger også Feforbakken, alpinanlegget som har ett skitrekk og fire nedfarter:

– I denne bakken hadde faktisk Kjetil Jansrud sine første treningsøkter, forteller Anne Grethe Horten som er hotelldirektør på hotellet.

Hotellet er veldig godt egnet for grupper som ønsker noen ekstra aktiviteter. Her er det nemlig mulig å kjøre hundespann, dra på kanefart, styrke lagfølelsen på hotellets curlingbane, eller delta på en lagøvelse inspirert av Farmen, hvor du blant annet kan prøve deg på øksekasting.

– Om sommeren er det også et veldig flott turterreng her. Terrenget passer godt til kortere eller lengre turer til fots eller på sykkel, og også til barmarkstrening som oppkjøring for vintersport. Vi ligger på tregrensen 930 meter over havet, og tar du turen opp til nærmeste topp, Feforkampen, er du på snaufjellet. På toppen på 1160 meter er det fantastisk utsikt både utover Jotunheimen og Rondane. Utsikten er helt spektakulær!

Gode fasiliteter

Inne på Fefor har de 111 hotellrom, i tillegg har de 20 hytter med fire til ti sengeplasser. Som hyttegjest kan du enten velge å ordne måltidene selv eller spise på hotellet. Uansett har du tilgang til alle hotellfasilitetene som svømmebasseng, badstuer, gym og squash-hall. Spisesalen har plass til 230 personer, og i tillegg har de Speilsalen med plass til 80 som egner seg til brylluper og lukkede arrangementer. Kurs- og konferansefasilitetene er også gode. Hotellet har en stor og en liten plenumssal, og fire mindre møterom, noe som gjør at Fefor er godt egnet for møter og kurs enten gruppen teller fem eller 200 deltakere.

Et sted du senker skuldrene

– Påfallende mange av gjestene våre sier det samme. Nemlig at når man ser ut av vinduene på Fefor, senkes skuldrene automatisk. Det er noe helt spesielt, betagende og nesten magisk over dette landskapsbildet, som rommer det vakre Feforvatnet med sine små og store øyer, fjellpartiet vest for tjernet med Rutens topp, de små spredte setergrendene som omkranser fjellsjøen, og ikke minst den mektige Jotunheimen som ruver i nord. Rett og slett et sted det er godt å være, avslutter hotelldirektøren.

Neste artikkel