Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Høsteventyr på Lista Fyr: Rå Norsk Natur og Fuglekikking
Sponset

Når høsten langsomt tar grep om Norge, og landskapet blir et blendende fargesprakende maleri av gull, rødt og oransje, er tiden inne for å utforske det magiske høsteventyret som venter på Lista Fyr. Dette historiske fyret, som har stått majestetisk gjennom århundrer, er nøkkelen til en uforglemmelig norsk naturperle.

For de som søker eventyret, kan Lista Fyr være ditt neste paradis. Naturelskere og fuglekikkere vil finne et sant Edens hage her. Utforsk uberørte landskap som tar pusten fra deg. Vandre gjennom de robuste skjærgårdene langs nordkysten eller slentre langs de utstrakte, vakre sandstrendene som strekker seg østover. Dette området er et paradis for fuglekikkere, ettersom Lista Fyr ligger ved krysningen mellom nord og øst og er kjent for sitt mangfoldige fugleliv.

For de som søker eventyret, kan Lista Fyr være ditt neste paradis.

Fugleobservasjoner i verdensklasse

Høsten gir deg en unik anledning til å være vitne til trekkfuglenes spektakulære dans på himmelen. Pål Hals, mannen som kjenner Lista Fyr som sin egen lomme, forsikrer oss om at fugleobservasjoner i verdensklasse venter deg gjennom hele høsten og vinteren. Høsttrekket, med høydepunkter i september og oktober, gir deg en sjelden mulighet til å oppleve naturens eget flyshow. Mange hekkende og overvintrende fuglearter trives også her, og fuglelivet kan derfor oppleves hele året.

Foto: Jonas Langbraaten
Foto: Kari Prestgaard

Fyrtårnet på Lista fyr ruver 34 meter over have!

Bli med våre lokale fugleguider på fuglesafari eller ringmerking på Lista, og opplev fuglelivet på nært hold.

Nyt en sykkeltur uansett sesong

Men det er mer enn fugler og natur som gjør Lista Fyr til et eventyr. For eventyrlystne sjeler som vil utforske det omkringliggende området til fots eller på sykkel, har Lista Fyr et omfattende sykkelprosjekt i samarbeid med Vegvesenet. Uansett sesong tilbyr de isfrie sykkelstier som åpner opp muligheten til å fordype deg i det majestetiske kulturlandskapet. Her har du valget mellom tradisjonelle sykler og elektriske sykler, noe som gjør det til en ideell måte å nyte en avslappende høsttur i naturens favn.

Så hvorfor nøle? La oss ta deg med på en reise gjennom denne fantastiske årstiden ved fyret, hvor hver dag bringer nye eventyr, og hvor naturens skjønnhet er i stadig forandring. Besøk listafyr.no og book ditt neste eventyr som vil skape minner for livet. Ditt høsteventyr starter hos oss!

MELLOM HØY HIMMEL OG VID HORISONT.
EN OASE I GRØNT OG BLÅTT.
HER VOKSER MINNER FOR LIVET.

Next article