Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Høstens skatter i Norge: Fra fjelltopper til havneperler
Destinasjon Norge

Høstens skatter i Norge: Fra fjelltopper til havneperler

Foto: Hafjell Alpinsenter

Når bladene begynner å skifte farge og temperaturen synker, er det på tide å utforske høstens skatter i Norge. Årstiden inviterer til innenlandsferie hvor du kan oppleve naturskjønne omgivelser og kulturelle begivenheter. Uansett om du reiser sammen med familie, søker en tilbaketrukken ferie eller er en eventyrlysten reisende, har Norge noe å tilby for enhver smak!

Hytteopphold i høstferien er en tidløs tradisjon i Norge. Fjell og friluftsliv er alltid populært, og høstens fargesprakende landskap gir en ekstra dimensjon til opplevelsen. En fantastisk måte å utforske Norge på, er en kjøretur langs noen av de nasjonale turistvegene som snor seg gjennom landet vårt. Trollstigen, Atlanterhavsveien og gamle Strynefjellsvegen er noen eksempler.

For de som søker høyere høyder og en autentisk fjellopplevelse, er både Juvasshuytta og Lemonsjø fjellstue i Jotunheimen ideelle valg. Juvasshytta lar deg omfavne Jotunheimens majestetiske landskap, enten du vil vandre i fjellene eller prøve deg på en spennende brevandring. Lemonsjø gir deg muligheten til å oppleve fjellets fredelige ro, eller bestige en topp, jakte, eller fiske. Begge stedene tilbyr komfortable hytter hvor du kan slappe av etter en dag i naturen og nyte deilig mat.

Kristin Krohn Devold

Administrerende direktør i NHO Reiseliv

En idyllisk oase midt i hjerte av Norge

I den idylliske byen Lom ligger Brimibue, et moderne hotell med en innbydende atmosfære. På hotellets restaurant får du servert unik, moderne tradisjonsmat. For de som ønsker mer aktivitet er Hafjell Bike Park et paradis for sykkelentusiaster, med utfordrende stier og variert terreng.

Høsten er også en fin tid for camping. Fagernes Camping er en idyllisk oase midt i hjerte av Norge, omgitt av Valdres’ vakre natur. Campingplassen ligger ved innsjøen Strondafjorden, og Fagernes sentrum er bare en kort spasertur unna. Her kan du utforske lokale butikker, restauranter og kulturelle arrangementer.

Sørlandsperlen Kristiansand har blitt et fantastisk sted å besøke om høsten med et mangfold av aktiviteter. Dyreparken er en hit blant de minste. Skyland Trampolinepark har noe for alle aldre. Byen har et pulserende kulturliv med teaterforestillinger, musikkopplevelser og kunstgallerier. Nyt lokale delikatesser på koselige restauranter langs havnen og opplev den avslappede atmosfæren ved sjøen.

Minner for livet

Nord-Norge er også en perle om høsten med hvalsafari, kajakkturer og det fantastiske nordlyset. Tromsø har Polaria, et spennende opplevelsessenter som gir innsikt i det arktiske liv. For en unik opplevelse, dra til Senja, også kjent som Norges svar på Skottlands vakre landskap. Hva med et opphold på Hamn i Senja? Dette er en fortryllende destinasjon som kombinerer komfortabel overnatting med spennende aktiviteter i et unikt nord-norsk landskap.

Så hvorfor ikke ta del i den herlige høstsesongen? Jeg kan med sikkerhet si at den friske høstluften og de varierte aktivitetene og opplevelsene vil skape minner for livet.

Av Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv

Next article