Home » Destinasjon Norge » Herlige høstferietips
Destinasjon Norge

Herlige høstferietips

Nils-Erik Bjørholt hiking
Nils-Erik Bjørholt hiking
Nils-Erik Bjørholt Foto: Visit Norway

Kunsthøst, fjellhøst eller monsterhøst? Valget er ditt! Norge bugner av herlige høstopplevelser.

1. Fjellet kaller

Oransje, rødt og knallgult. Det er ingen steder som er vakrere enn fjellet akkurat nå. Ta inn på en koselig fjellstue – enten du liker det tradisjonelt eller moderne, og nyt den ville smaken av vidda, av viltkjøtt, sopp, bær og saktevokste rotgrønnsaker til kvelds. Nam! Og husk at Norge er full av korte, herlige turer: Du må ikke gå Besseggen eller Trollunga. For en kort, flott tur, prøv Madonnastien i Eggedal eller Litlefjellet i Romsdalen – begge er lettgåtte og passer også for småbarnsfamilier, og gir eventyrlig utsikt for liten innsats!

2. Hot høst

Badesesongen er ikke over! Landet rundt er det badstubonanza, og herlige saunaer dukker opp på både knauser, fjorder og innsjøer, med panoramautsikt og badetrapper. Sjekk ut nydelige Soria Moria i Dalen i Telemark, eller hyggelige Heit i Hardangerfjorden. Eller nyt urban havneutsikt fra Pust i Tromsø. Hele havnefronten i Oslo er nå kantet med flytende og landfaste badstuer, inkludert den splitter nye, historiske badstuebåten MF Hovedøya. Avslutt med en forfriskende dupp. Energikick garantert!

Foto: Dag Jenssen, Visit Telemark

3. Halloweenstemning i temaparkene

Lettskremt? Monsterne inntar Tusenfryd med skumle zombielabyrinter og halloweenpark for de minste i høstferien, så her er det bare å stålsette seg. Parken er også åpen i helgene utover. Skumle dager blir det også i Dyreparken i Kristiansand, med en egen pop up-park og et litt mindre skummelt område for de minste på Kutoppen. Kongeparken i Stavanger forvandler seg også til et høstkongerike, med show og verksteder. Hunderfossen utenfor Lillehammer holder kun åpent i helgen rundt høstferien.

4. Oslo-weekend

Det finnes få steder som er hippere enn hovedstaden vår akkurat nå! Unn deg en helg på det nyåpnede art deco-hotellet Sommerro, som har en av byens råeste takterrasser med basseng, sett av god tid til å utforske det nye Nasjonalmuseet, som i realiteten er mange museer i ett, før du runder av sightseeingen med et glass med noe godt i på Kranen bar på toppen av MUNCH. Forsøk å få booket deg et bort på en av Oslo-restaurantene Hot Shop, Hyde og Schlägergården, som er årets nye tilskudd i Michelin-guiden, eller prøv ut gatemat i en av byens herlige mathaller, som bugner av høstgodt!

Foto: Hans Petter Sørensen, Visit Norway

5. Førjulseventyr

Det er faktisk ikke så lenge til julelysene skal opp, og i Lofoten kommer julestemningen allerede i begynnelsen av november! Opplev Førjulseventyret i herlige Henningsvær, med koselige småbutikker, kul kunst, nydelig lofotmat og kanskje, om du er heldig, dansende nordlys. Eller planlegg en gourmethelg i Trondheim, som er Europeisk gastronomisk region i år, og smak deg gjennom trøndersk matkunst på sitt ypperste! Få med deg en konsert i Nidarosdomen og nyt stemningen på et av byens fine julemarkeder.

Av Christine Baglo, webredaktør i Visit Norway

Christine Baglo

Webredaktør i Visit Norway

Neste artikkel