Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Helgøya Klatrepark – midt i Mjøsa
Sponset

Hold på hjelmen og sørg for at lunsjen er godt fordøyd. Med utsikt over vakre Mjøsa, kan du også i år få adrenalinkick og luftige opplevelser på Norges største innlandsøy.

To timer nord for Oslo, midt i Mjøsa, nærmere bestemt på Helgøya, ligger Norges vakreste og Innlandets største klatrepark. Klatreparken består av 14 løyper og 20 ziplines, alt i alt 160 klatreelementer. Parken åpnet for ni år siden, og har blitt bygget ut nesten hvert år siden da.

– I fjor fikk de nest minste barna, mellom seks og elleve år, en helt ny ziplineløype med fire ziplines i lav høyde. Denne løypa kan barna leke i alene, uten at foreldrene trenger å være med. Ikke alle barn har foreldre som kan klatre sammen med dem, sier Elisabeth Stai, daglig leder i Helgøya Klatrepark.

– I tillegg har vi en oransjeløype for barn i samme aldersgruppe og her kan man klatre med voksne på bakken.

For deg som elsker sug i magen

Fjorårets store suksess og attraksjon var Helgøyastupet, et 14 meter høyt hopp fra en plattform. Nesten som et bungy-hopp med strikkbrems. Her er det bare å trekke pusten dypt og lukke øynene mens du kjenner et skikkelig sug i magen.

Nevnte vi forresten at folk elsker zipline? På Helgøya finner du en av Norges lengste ziplines i en klatrepark. Her kan du sveve 430 meter nedover og bortover.

Vi har løyper for alle nivåer og aldre!

Grill og svevetelt

Foran alle løypene er det en stor, åpen plass med benker og bord, og griller som folk fritt kan bruke. Det er også en kiosk på området. Vil du ha skikkelig god, hjemmelaget mat, kan du bestille det på forhånd.

– Vi leier også ut fem svevetelt for dem som har lyst til å tilbringe en natt under trekronene. Og så har vi et «Hønehus» på gården med ti til tolv overnattingsplasser, sier Stai.

Med hjerte for barna

Stai er lærer og har tidligere vært beredskapshjem. Hun har sett hvor viktig det er for barn å være i aktivitet utendørs. Det var slik ideen om å bygge en klatrepark begynte.

– Vi tok ofte med barna opp i skogen rett ved her vi bor. Vi så hvor mye glede de hadde av å være ute. Vi begynte å tenke om vi kunne gjøre noe med skogen som kunne gi noe til flere barn, sier Stai.

Og slik ble Helgøya Klatrepark til. Hvert år gir Helgøya Klatrepark bort 200 billetter til Nav i Ringsaker. Og alle mellom 13 og 21 år kan bestille Ung-kort, og få 100 kroner i avslag.

– Ringsaker kommune er en fantastisk kommune som er veldig flinke til å støtte gründere som oss. Det er vi veldig takknemlige for, sier Stai, og passer samtidig på å rose de ansatte.

– Vi har utrolig mange hyggelige og flinke folk som jobber hos oss. Mange studenter har jobbet her år etter år. De gjør en fantastisk jobb, sier hun.

Stai anbefaler også å sjekke nettsiden til Midt i Mjøsa for å finne andre aktiviteter på Helgøya og Nes. Dette er nemlig et helt spesielt område med mange steder som er verdt et besøk.

– Her er noe å finne på for alle. Vi håper mange tar turen innom Nes og Helgøya i sommer, sier Stai.

Helgøya Klatrepark ligger i fantastisk vakre omgivelser på vestsiden av Helgøya. Parken åpner i påsken april!

Les mer og bestill klatring på helgoyaklatrepark.no

Av Elisabeth Stai, daglig leder i Helgøya Klatrepark

Next article