Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Helårs-destinasjonen Geilo
Destinasjon Norge

Helårs-destinasjonen Geilo

For å også belyse sommerlige aktiviteter har 15 aktører nå gått sammen for å befeste posisjonen som helårs-destinasjonen Geilo. Foto: Vegard Breie/Lockhart

I stedet for å konkurrere om de samme gjestene, har 15 aktivitetsleverandører nå gått sammen for å styrke Geilo som destinasjon.

Med flotte skibakker, utallige turalternativer, og muligheten for å oppleve både hundekjøring og kanefart, er Geilo blant de mest populære vinterdestinasjonene i landet. Men for å også belyse sommerlige aktiviteter har 15 aktører nå gått sammen for å befeste posisjonen som helårs-destinasjonen Geilo.

— Initiativet startet da tre aktører på Dagali så behovet for å bevare gode ansatte gjennom et helt år – og ikke kun ved sesongbaserte aktiviteter. De så også behovet for å kunne nå ut til flere, og dermed også samarbeide med en felles bookingløsning, sier Susann Jaritz Bakken, daglig leder i GEILO365.

GEILO365 består i dag av 15 bedrifter som alle tilbyr aktiviteter i Geilo omegn. Sammensatt har deres fellesplattform hele 23 kategorier å velge fra, noe som gjør at gjestene enkelt kan kombinere flere aktiviteter på samme reise.

Skreddersydd tilbud

— Bookingløsningen er lagd for at individuelle gjester og turoperatører enkelt kan finne, og booke det de måtte ønske på ett sted. Vi har også felles markedsføring, og har gått sammen for å skape, og vise frem alt det morsomme og spennende du kan oppleve på Geilo – hele året. Tidligere har Geilo blitt ryktet som en ren vinterdestinasjon, noe vi ønsker å endre. Det er nemlig viktig for oss å nå ut til et bredere publikum, i stedet for å sitte på hver vår tue for å verne om ens eget tilbud, påpeker Jaritz Bakken.

Breføring er det som trekker flest betalende gjester om sommeren. Foto: Paul Lockhart

Jaritz Bakken og resten av aktørene i GEILO365 mener du fint kan få like gode opplevelser nybegynner som erfaren, og forteller at nesten alle aktivitetene er tilpasset familier.

— Det har vært et stort fokus på samarbeid i det siste, hvor vi tydelig ser fordelene av å jobbe sammen for å oppnå felles mål, framfor å jobbe hver sin vei om det samme målet. Vi alle ønsker at de som reiser til Geilo skal kunne kose seg, uavhengig av sesong, og at våre tilbud treffer nybegynnere, de med erfaring, familiene, og de som ønsker en utfordring. Med den nye bookingløsningen når vi ut til alle disse målgruppene, hvor hver enkelt gjest kan krydre turen sin med andre aktiviteter enn kun den ene som var planlagt. Det skal være enkelt å kombinere én aktivitet med en annen, for det er så mye man kan oppleve, også rent økonomisk.  

Skjult perle

På vinterstid er det i følge Jaritz Bakken hundekjøring som er mest populært, mens breføring er det som trekkers flest betalende gjester om sommeren. Hun røper også at den skjulte perlen Halnekongen byr på flotte opplevelser.

Om vinteren er det poulært med hundekjøring. Foto: Paul Lockhart

— Breføring er svært unikt og populært, og selges et halvt år til et år i forveien. Jeg må også trekke frem Halnekongen som en slags skjult perle. Båten frakter deg inn i nasjonalparken, hvor du finner flere flotte turmuligheter. Tilbake blir du fraktet til Halne Fjellstue, hvor du kan oppleve herlig lokal historie i et eksotisk og vakkert miljø, avslutter hun.

Av: Andreas Aguilera Myrvold, [email protected]

Next article