Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Fire favoritter i Norge
Destinasjon Norge

Fire favoritter i Norge

Foto: Amalie Elea Olin Lundstad

Jeg elsker å feriere i Norge uansett årstid og tenkte å trekke fram fire favoritter.

Amalie Elea Olin Lundstad 

Instagram: @amalielundstad
TikTok: @lifeofamalie 

Skjolden

Jeg vil begynne med Skjolden. Det føltes som en skjult perle med en gang jeg kom dit. Hovedgrunnen til at jeg dro hit var en utsikt jeg hadde sett på et bilde en gang. Jeg hadde ingen aning om hvor denne utsikten befant seg, men etter å ha spurt de lokale på matbutikken viste det seg at toppen bildet var tatt fra var fjellet Bolstadnosi.

En tur jeg virkelig anbefaler! Den er litt krevende, men man får en utrolig utsikt, samt at man også får besøke vakre Bølifossen som også blir kalt «Perla i dalen», som jeg virkelig forstår!

Det finnes også mange andre turer å fortsette på slik jeg forsto det, men siden jeg gikk alene på tur med lite dekning på mobilen, får jeg heller komme tilbake å sjekke ut mer.

Sentrum er også så utrolig koselig og observerte flere bobiler og campervans som overnattet ved vannkanten. Skjolden ligger nemlig innerst i Lustrafjorden. 

Andøya

Neste på listen ligger i Nord-Norge og er Andøya. For ett paradis! 

Her finner du alt fra Space Center, et annerledes toalett, til lange sandstrender og høye fjelltopper. Og ikke minst midnattssol da! Jeg klarer ikke å beskrive følelsen av å stå nede på Bleikstranda i sommerkjole klokken 03:00 på natten. 

Anbefaler også en tur på Røyken og Måtiden og selvfølgelig på det episke toalettet Bukkekjerra. Her er det speil og panoramautsikt. Kanskje en rar interesse der altså, men skal ikke undervurdere et kult toalett. 

Foto: Amalie Elea Olin Lundstad
Foto: Amalie Elea Olin Lundstad
Foto: Amalie Elea Olin Lundstad

Aursjøvegen

Vi beveger oss ned til Midt-Norge og Aursjøvegen. Aursjøvegen mellom Sunndalsøra og Eresfjord er rundt 100 km og tar deg fra fjord- til høyfjellsterreng. Denne veien åpner rundt 1. juni. Omtrent på veiens høyeste punkt ligger både Jettegryter og Aurstaupet – Sunndals svar på Trolltunga. Bare kjøreturen i seg selv er som å kjøre i et maleri. Anbefaler badetøy når du tar turen hit. Dette er jettegryter med krystallklart vann som man bare rett og slett vil bade i. 

Grip

Siden vi først er i samme fylke som jeg er ifra tenker jeg at vi avslutter med et lokalt tips. Nemlig idylliske Grip. En liten øy som ligger utenfor Kristiansund. Det var en gang et travelt fiskevær og har vært Norges minste kommune. Øya er bilfri og tilgjengelig med rutebåt om sommeren. Denne øya mener jeg er en skjult perle ute i havgapet som er verdt et besøk. Små søte hus, gangveier, stavkirke, museum og cafe er noe av det som møter deg når du kommer dit ut. Men husk at det kan være værhardt der ute.

 Tekst: Amalie Elea Olin Lundstad

Next article