Home » Destinasjon Norge » Fine alpinmuligheter en halvtime med tog fra Oslo S
Sponset

Ekteparet Jan og Giulia har funnet ut at Varingskollen Alpinanlegg passer perfekt når de skal ta med seg barna sine, Nora (7) og Olivia (5), på en dag i skibakken.

– Jeg er opprinnelig født i Nittedal, så jeg er nærmest oppvokst i Varingskollen. Faktisk tilbragte jeg og vennene mine så mye tid der da vi var små at vi gjerne fikk sesongkort som julegave fra mor og far, forteller Jan.

Tiden gikk, han flyttet fra Nittedal og tenkte egentlig ikke så mye på Varingskollen på mange år, før i fjor.

– Da var det nesten så det gikk opp et lys for meg, for det er jo det enkleste som finnes. Vi bor på Kjelsås og da bruker vi bare tjue minutter med toget, og det stopper omtrent nederst i alpinbakken. Ja, faktisk er det så nærme at du kan ta på deg skia på stasjonen. Og når du skal hjem kan du stå på ski helt inn på toget, smiler han.

Familievennlig

Varingskollen Alpinanlegg, som ligger langs Gjøvikbanen, er et familievennlig alpinsenter med barneskitrekk, akebakke, terrengpark med hopp og rails, samt en lengre og brattere bakke som egner seg godt for dem som har stått litt på ski fra før.

– Den største bakken vår heter Olabakken. Den er en kilometer lang og har en høydeforskjell på 340 meter. For øvrig har vi tilrettelagt godt for barnefamilier, ikke bare for de yngste barna, men også ungdommen som vil stå på snowboard eller twintip har mye de kan bryne seg på i parken vår, sierRichard Palmgren som er daglig leder for alpinanlegget.

Terrengparken har blitt ganske kjent i det norske parkmiljøet, og i løpet av året gjennomføres det flere konkurranser både med twintip og snowboard der.

Treffer venner og finner roen

Jan forteller at skianlegget er passe utfordrende for barna. I fjor måtte han støtte minstedatteren litt mens hun sto på ski, mens Nora på syv så vidt også prøvde seg i den største bakken.

– Det er bra, for da blir det jo enda gøyere for far også, sier han.

I tilknytning til skianlegget er det også et bra langrennsløypenett. Så når barna blir eldre, og de kan klare seg selv i bakken, ser ikke Jan bort fra at han og kona kan ta en tur med langrennsski mens barna kjører slalom. Ellers er familien glad for at det finnes tre kafeer på området – en på toppen som holder åpent i helgene og de to nederst i bakken som holder åpent hver dag. Her setter de pris på å trekke inn, spise og slappe av litt.

– Ofte treffer vi venner i Varingskollen også. Noen ganger kan det være gamle venner fra Nittedal som vi treffer helt tilfeldig, men det hender også at vi tar med oss venner som også har barn. Det setter barna ekstra pris på når de er flere som kan kose seg på ski sammen, forteller Jan.

Kortreist skiglede

– Anlegget kan selvfølgelig ikke sammenlignes med de store skisentrene rundt omkring i landet, men etter min mening er dette det aller beste skianlegget i Oslo og omegn. Det er enkelt å komme seg dit, så vi kan reise på litt kort varsel og kan ta det som en dagstur. Jeg syns rett og slett at Varingskollen har et veldig godt tilbud til å være i Osloområdet, avslutter han.

Av Tom Backe

Neste artikkel