Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Et eldorado for aktive familier
Sponset

Badeland, skøytebane, minigolf, hotell, spa, curling, padeltennis, klatring ute og inne, sandvolleyball, frisbeegolf, tennis, sykkelstier, og turløyper er bare noen av tilbudene i Skien fritidspark, som skapt for aktive familier – året rundt. Nå også med Solsikkemerket, som viser at parken også er tilrettelagt for gjester med usynlig funksjonsnedsettelse.

Men det blir feil å kalle parken en fornøyelsespark. Rett nok er det fornøyelig å være der, men «idretts- og aktivitetspark» passer nok bedre, selv om den, i tillegg til trening og samlinger for idretten, også er til for fritid og barnefamilier, som feriedestinasjon.

– Om du kommer hit med familien, parkerer bilen og tar inn på hotellet, får dere alle aktivitetene med på kjøpet, inkludert frokost og middag. På mange måter betjener vi to vidt forskjellige målgrupper, som begge vil ha glede av oppholdet, forteller markedsansvarlig Hilde Rosenvold i Skien fritidspark, som medgir at idretten nok er den største brukergruppen, men her er det mye å ta seg til, for aktive familier.

Hilde Kristine Rosenvold

Markedsansvarlig i Skien fritidspark

Ikke så væravhengig

Januar til mars er høysesong for fritidsparken, som henger sammen med de høye besøkstallene i badelandet, som er den største attraksjonen.

– Skøytebanen brukes også veldig mye av folk fra lokalområdet og regionen, så på vinterstid er aktivitetsdelen definitivt dominerende. Sommerstid er det straks litt mer væravhengig, men nettopp derfor er det også så fint at vi har innen- og utendørsaktiviteter. I sommerhalvåret er belegget på hotellet veldig bra, og fra skolestart er det flust opp av idrettsarrangementer i parken. Vi deler tilbudet vårt opp i idrett, familie og bedrift, og nå jobber vi med foreningsmarkedet, for gjester med spesielle behov, som blinde, svaksynte, rullestolbrukere, allergikere og så videre. For dette arbeidet er fritidsparken belønnet med Tilgjenglighetsprisen.

– Dere har kanskje litt for mange tilbud å rekke over på én dag?

– Det er et godt poeng, så jeg ville nok anbefale to overnattinger, så familien får to-tre dager på aktivitetene. Har du mindre barn, slår jo bading alltid godt an, så det blir sikkert to badebesøk, mens resten av tiden kan fordeles på øvrige aktiviteter, både for store og små, sier Hilde.

Noe for alle

– Badeland passer jo alle, fra barnebasseng, varmtvannsbasseng, flere bassenger for de litt større barna, stupebasseng for ungdommen, og 106 m vannsklie. I velvære-avdelingen er det 18-årsgrense, med badstue, boblebad og noe godt i glasset, for dem som vil. På skøytebanen ute, finner vi både barnefamilier og hockey-ungdom. Innendørs har vi curlingbaner hele året.

– I aktivitetsparken byr vi på klatrepark, for barn ned i tre/fireårs-alderen, til ungdom og voksne. I fjor fikk vi en ny minigolf-bane, en lavterskel-aktivitet som passer alle, mens padeltennis nok appellerer mest til unge voksne, samt tøffe terrengsykkelløyper, med ulik vanskelighetsgrad, skulle treffe de aller fleste, fortsetter hun.

Som om det ikke var nok, byr parken på frisbeegolf, som unge voksne bare elsker, så det er ingen overdrivelse å si at parken favner bredt, og koster ikke så mye som en kanskje skulle tro.

– Den beste pakka vår, er Aktiv familieferie, som gir to netter på hotellet, i store og gode rom, med rikelig plass til alle. Og da er både frokost, middag og alle aktiviteter inkludert. Du kan bade til du får svømmehud mellom tærne, og hele oppholdet koster fra kr 5400,-.

– Til sommeren kommer vi til å tilby et dagspass til alle utendørsaktivitetene, som jeg tror vil falle i smak for aktive i alle aldere.

Alt på ett sted

I Skien Fritidspark finner du aktiviteter for små og store, uansett vær og sesong!
Enten det er dagsturer eller overnattinger kan vi tilby noe for enhver.

Av Jarle Petterson

Next article