Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Et eldorado for aktive familier
Sponset

Badeland, skøytebane, minigolf, hotell, spa, curling, padeltennis, klatring ute og inne, sandvolleyball, frisbeegolf, tennis, sykkelstier, og turløyper er bare noen av tilbudene i Skien fritidspark, som er skapt for aktive familier – året rundt.

Men det blir feil å kalle parken en fornøyelsespark. Rett nok er det fornøyelig å være der, men «idretts- og aktivitetspark» passer nok bedre, selv om den, i tillegg til trening og samlinger for idretten, også er til for fritid og barnefamilier, som feriedestinasjon.

– Om du kommer hit med familien, parkerer bilen og tar inn på hotellet, får dere alle aktivitetene med på kjøpet, inkludert frokost og middag. På mange måter betjener vi to vidt forskjellige målgrupper, som begge vil ha glede av oppholdet, forteller markedsansvarlig Hilde Rosenvold i Skien fritidspark, som medgir at idretten nok er den største brukergruppen, men her er det mye å ta seg til, for aktive familier.

Skien Fritidspark er stolte av å bruke Solsikkemerke. Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige, derfor er Solsikkemerket en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid.

Ikke så væravhengig

Januar til mars er høysesong for fritidsparken, som henger sammen med de høye besøkstallene i badelandet, som er den største attraksjonen.

– Skøytebanen brukes også veldig mye av folk fra lokalområdet og regionen, så på vinterstid er aktivitetsdelen definitivt dominerende. Sommerstid er det straks litt mer væravhengig, men nettopp derfor er det også så fint at vi har innen- og utendørsaktiviteter. I sommerhalvåret er belegget på hotellet veldig bra, og fra skolestart er det flust opp av idrettsarrangementer i parken. Vi deler tilbudet vårt opp i idrett, familie og bedrift, og vi jobber bevisst med foreningsmarkedet, for gjester med spesielle behov, som blinde, svaksynte, rullestolbrukere, allergikere og så videre. For dette arbeidet er fritidsparken belønnet med Tilgjenglighetsprisen.

– Dere har kanskje litt for mange tilbud å rekke over på én dag?

– Det er et godt poeng, så jeg ville nok anbefale minst to overnattinger, så familien får to-tre dager på aktivitetene. Har du mindre barn, slår jo bading alltid godt an, så det blir sikkert to badebesøk, mens resten av tiden kan fordeles på øvrige aktiviteter, både for store og små, sier Hilde.

Alt på ett sted

Her i parken finner du aktiviteter for små og store, uansett vær og sesong! Enten det er dagsturer eller overnattinger kan vi tilby noe for enhver.

Noe for alle

– Badeland passer jo alle, med barnebasseng, varmtvannsbasseng, flere bassenger for de litt større barna, stupebasseng for ungdommen, og 106 m vannsklie. I velvære-avdelingen er det 18-årsgrense, med ulike badstuer, boblebad og noe godt i glasset, for dem som vil. På skøytebanen ute, finner vi både barnefamilier og hockey-ungdom. Innendørs har vi curlingbaner hele året og kule curlingbukser.

– I aktivitetsparken finner du utendørs Klatrepark med dobbel ZIP line på 220 meter! Klatreparken har syv ulike løyper med adrenalin for store og små. Her garanterer vi sug i magen og vind i håret. Minigolf-banen med 18 hull er en lavterskel-aktivitet som passer for alle og er en topp aktivitet for barnefamilier, barn og ungdom. Ønsker man å teste ut padeltennis, så har Skien Fritidspark to padel-baner. Vi har aktiviteter som passer for alle, og aktivitetsnivåer for store og små, forteller hun.

Som om det ikke var nok, byr parken på frisbeegolf, som unge voksne bare elsker, så det er ingen overdrivelse å si at parken favner bredt, og koster ikke så mye som en kanskje skulle tro.

FAKTA

Det skjer mye spennende i Skien fritidspark, så hva med en aktiv familieferie med alt inkludert? Fra kr 5 998,- får man to overnattinger i store og gode rom for to voksne og to barn der alle aktivitetene er inkludert i tillegg til frokost og middag.

Bestill ferieopphold her!

En enklere og mer bekymringsløs ferie for hele familien skal du lete lenge etter.

Next article