Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » – En lekeplass for voksne
Sponset

I hjertet av naturskjønne omgivelser, kun en time fra Oslo og et steinkast unna Tjøme sentrum, ligger Engø Gård – en historisk oase som tilbyr en unik blanding av komfort, kultur og natur.

– Vi liker å omtale Engø Gård som en «lekeplass for voksne», noe som er nært knyttet til vår filosofi overfor gjestene våre. Hos oss skal du søke tilflukt fra hverdagens stress til fordel for ro og avkobling. Her skal mat, velvære og kulturelle opplevelser stå i sentrum, sier hotelldirektør i Engø Gård, Emma Järpell overfor oss.

Emma Järpell

Hotelldirektør, Engø Gård

Kollega og assisterende direktør Marie Flåskjer nikker enig. 

– Samtidig ligger vår drivkraft i kontinuerlig fornyelse og berikelse av vårt tilbud, uttaler Flåskjer, og avslører at Engø Gård vil markere denne forpliktelsen ved å åpne et nytt spa på 160 kvadratmeter i løpet av sommeren 2024.

Marie Flåskjer

Assisterende direktør, Engø Gård

Dette moderne spaet, komplett med badstuer, en lounge, kaldkulp, behandlingsrom og et treningsrom, er designet for å berike gjesteopplevelsen med enda flere valgmuligheter for velvære. Flåskjer og Järpell deler med entusiasme at tilføyelsen av spaet er et ledd i deres mål om å tilby gjestene noe utenom det vanlige, en filosofi som harmonerer med Engø Gårds rike og langvarige historie som strekker seg fra begynnelsen av forrige århundre.

Foto: Engø Gård

Stolt historie

Den gang gikk gården under navnet Pihls pensjonat, og var oppkalt etter søskenparet Frithjof og Daisy Pihl som grunnla gården for snart 100 år siden.

Imidlertid var det ikke før engelske Dorothy Grace Babingon, kjent som «Babs», kom inn i livene deres og giftet seg med Frithjof at Engø fikk sin særegenhet. Med en imponerende kombinasjon av kunnskap, kreativitet og pågangsmot – samt en distinkt britisk eleganse – tilførte hun pensjonatet et utpreget engelsk særpreg som fortsatt kan sees den dag i dag.

– Dette er grunnen til at vi kalte den nylig byggede badstuflåten vår for «Babs», siden hun har vært en sentral figur i å gjøre Engø Gård særegent, sier Järpell og forteller at det gamle spa-badehuset deres er bygget i engelsk konservatorisk stil hvor gjestene kan nyte et bad under åpen himmel. 

Stort og variert tilbud

Med 49 rom, spa-hus og fire restauranter, tilbyr Engø Gård det aller meste for de som er ute etter å lade opp batteriene i rolige omgivelser.

På dagtid byr spisestedene på Engø Gård på en rekke arrangementer, sammen med innholdsrike måltider bestående av flere retter. I tillegg finnes det en rekke aktiviteter på gården, som inkluderer tennis, padel og hagespill.

– Vårt mål er å skape et mangfold av opplevelser her på Engø, fra de mest utsøkte gourmetmåltider til våre mer avslappende pakker, slik at hver gjest kan finne sitt lille paradis hos oss, sier de. 

Foto: Engø Gård

For alle prisklasser

Vi la merke til at dere tilbyr alt dette til overkommelige priser, er det en grunn til det?

– Hos oss legger vi stor vekt på å tilby våre gjester opplevelser som er både minneverdige og tilgjengelige, uansett budsjett, sier Järpell og forteller, sammen med Flåskjer, at de ønsker å være fleksible og imøtekommende for de som ønsker et kortere opphold.

– I påskeferien inviterer vi gjestene våre til å oppleve vår «Lazy Stay»-pakke, tilgjengelig mandag til onsdag, samt søndager. Denne pakken er perfekt for de som ønsker å koble av med spa, nyte en ansiktsmaske, oppleve vår badstuflåte til halv pris, og avrunde kvelden med en italienskinspirert 3-retters sharingmeny. Alt dette, sammen med overnatting og frokost, tilbys til en svært attraktiv pris, sier Flåskjer entusiastisk.

Foto: Engø Gård

Utforsk Tjøme fra Engø Gård

Sentralt plassert på Tjøme, kun to kilometer unna sentrum, passer Engø Gård også ypperlig som base for de som ønsker å utforske ytre Oslofjord. Järpell og Flåskjer forteller at Tjøme i seg selv kan sees som et stort naturreservat, hvor mange dyre- og plantearter holder til.

– Hos oss kan du låne en sykkel, utforske øya og oppdage vår vakre skjærgård, sier Flåskjer og anbefaler i tillegg en tur til Tjøme sentrum som, med sine små butikker, delikatesseforretninger og sjarmerende hus, tilbyr en unik og sjarmerende småbyfølelse.

Men det er virkelig naturen som stjeler showet her, presiserer de og forteller at aktiviteten «via ferrata», hvor du kan klatre langs de spektakulære svabergene i området – er en helt spesiell opplevelse.

Hvem passer Engø Gård for?

– Vi ville sagt den passer alle som vil ta seg tid til å nyte – enten det er i godt selskap med venner eller med den helt spesielle noen.

Bildetekst: En unik oase :

Engø Gård, tilbyr en blanding av luksus, kultur og natur kun en time fra Oslo. Med et nytt spa, historisk sjarm og tilgjengelige priser, inviterer de til ro, velvære og kulinariske gleder.

– Hos oss legger vi stor vekt på å tilby våre gjester opplevelser som er både minneverdige og tilgjengelige, uansett budsjett, sier Emma Järpell og Marie Flåskjer.

Engø Gård – Nyt livet

Velkommen til Norges mest sjarmerende boutiquehotell med over 100 års tradisjon og erfaring med gjester fra hele verden.

Av Kristian Mendoza

Next article