Home » Destinasjon Norge » Drømmer om Svalbard
destinasjoner

Drømmer om Svalbard

Sjur Røthe
Sjur Røthe

Tekst: Tom Backe Foto: Privat

Sjur Røthe elsker de gode skiforholdene som er på Sjusjøen hvor han har hytte, men skal han reise noe annet sted, er det Svalbard som står aller høyest på ønskelista.

– De aller beste ferieminnene mine er fra den gang jeg var liten og vi var på hytta som ligger på Reinunga ganske langt oppe langs Flåmsbana, rett i nærheten av Vatnahalsen for de som er lokalkjente. Der tilbrakte vi nærmest alle påskeferier, og de feriene inneholdt masse skigåing, siden området er et av de stedene med mest snø i hele Norge. Det var mest langrennsski, men de brukte vi også til å hoppe med, smiler Røthe ettertenksomt.

Trener og studerer

Hverdagen til Røthe preges først og fremst av lange treningsøkter og konkurranser, men han studerer også entreprenørskap og innovasjon på Høgskolen Innlandet på Lillehammer.

– Det er et lite biprosjekt, for det er faktisk godt å bruke hodet til litt andre ting enn bare langrenn, ski og trening også, fortsetter han.

– Favorittstedet mitt for tiden er Sjusjøen. Det er der jeg virkelig finner roen, for jeg bor i Oslo nå, og da er det godt å komme seg litt vekk fra byen. Som skiløper er Sjusjøen et eldorado, og sannsynligvis det aller beste stedet i Norge hvis du skal trene langrenn. De er veldig flinke til å kjøre opp konkurranseløyper der, men de har også virkelig fine turløyper.

Svalbard på topp

Røthe forteller at han har vært en del i Nord-Norge i forbindelse med skirenn og har sett en del av landet vår, men et område han ikke har vært enda er på Svalbard:

– Det er nok den destinasjonen jeg aller helst kan tenke meg å oppsøke. Da ville jeg både gått på ski, men også tatt en tur med snøscooter, sier han.

Fakta om Sjur Røthe

Langrennsløperen Sjur Røthe (30) representerer Voss Idrettslag. Han tok bronse på 20 kilometer jaktstart under Junior-VM på ski i 2007. To år senere debuterte han i verdenscupen i langrenn. Sin første verdenscupseier tok Røthe i mars 2015 da han vant 50 kilometer fristil fellesstart i Holmenkollen. Siden den gang har han deltatt i en rekke skirenn og tatt flere medaljer. Den 1. desember i år vant han sin andre verdenscupseier under 15 kilometer fristil med enkeltstart på Lillehammer. Alt ligger til rette for en lysende langrennskarriere.

Neste artikkel