Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Drømmedestinasjon for den som ønsker en kombinasjonsferie
reisetips

Drømmedestinasjon for den som ønsker en kombinasjonsferie

Dalsnuten i solnedgang
Dalsnuten i solnedgang
Dalsnuten i solnedgang. Foto: Inoma

Du skal ikke behøve å velge. I Stavanger-regionen kommer du tett på spektakulær natur, et myldrende byliv og et sterkt kulturtilbud. 

– Du kan pakke med både høye hæler og tursko, forteller reiselivsdirektør i Region Stavanger, Elisabeth Saupstad.

Regionen har opplevd en enorm økning av antall besøkende. Fra januar til september ser de en økning på antall ferie- og fritidsreisene på 29,5 prosent fra året før, og i sommermånedene var økningen på hele 36,6 prosent.

Dettte er takket være den unike kombinasjonen regionen kan tilby av mat, natur og kultur som har resultert i en sterk attraksjonskraft nært tilknyttet byene i Rogaland.

Elisabeth Saupstad

Reiselivsdirektør i Region Stavanger

Foto: Region Stavanger

– Aldri før har vi stått så sterkt sammen som næring og region, og bredden vi har å by på av opplevelser er helt rå, sier hun.

Naturopplevelser

Regionen tilbyr guidede turer til kjente attraksjoner, som blant annet vintercruise i Lysefjorden, og vandring til Dalssnuten i Sandnes med en utsikt du sent vil glemme. Det samme gjelder Månafossen som er en fantastisk naturopplevelse.

For de mer vågale kan en overnattingstur i sykkeltunnelen i Jøssingfjord friste. Dette kan kombineres med fjellturer i Jøssingdal og en matbit på Sognadalstrand Kulturhotell. 

Kanskje kan en overnattingstur i sykkeltunnelen i Jøssingfjord friste? Foto: Sindre Grastveit

– Det er en helt annen opplevelse å gå med guide, spesielt for internasjonale gjester som ikke er født med ski eller tursko på beina, forklarer Saupstad.

Gjestene som ankommer kan enkelt velge opplevelsesturer der sikkerheten oppleves som betryggende.

– Det er ikke alltid like lett å finne ut hvordan en kommer seg til og fra de ulike attraksjonene. Kjøper du en ferdig pakke så er alt lagt til rette for deg og du kan komme til duk og dekket bord, sier Saupstad.

På disse turene blir du fortalt historien om lokalsamfunnet og dets kultur, noe som vil berike opplevelsen av hele oppholdet.

Lokale råvarer

I Stavanger sentrum ligger Renaa restaurant og Sabi Omakase som begge smykker seg med Michelin-stjerne. Dette har bidratt til mye internasjonal oppmerksomhet, og er med å løfte totaltilbudet.

Renaa Restaurant
I Stavanger sentrum ligger Renaa restaurant som har gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne. Foto: Tommy Ellingsen

Ifølge Saupstad hevdes Rogaland å være matfylke nummer én i Norge.

– Det er generelt meget høy kvalitet på restaurantene i regionen. Vi er vant med kravstore internasjonale kunder i denne regionen, og tilbudet vårt gjenspeiler dette.

Det er et bredt spekter å velge i når du skal bestemme deg for hvor du skal spise; som Ostehuset, Fisketorget, Tango, Fish & Cow, Nick and Johnnys, Egget og Villa Skeiane. 

Restaurantene er spesielt gode til å benytte lokale råvarer, både fra grønn og blå næring.

Kulturliv

Stavanger fikk statusen Europeisk Kulturhovedstad i 2008 og med et rikt og bredt kulturtilbud fortsetter en stor satsing på kunst og kultur i regionen.

– Hva er det som er med på å løfte Stavanger som en kulturby?

– Vi er stolte over våre museer som har meget høy kvalitet, er dagsaktuelle og har veldig mange arrangement i løpet av året. I tillegg har vi våre kunstmuseer, gallerier, konserthus og et eget verdenskjent symfoniorkester, kulturhus og kulturscener, domkirken og mye mer, ramser hun opp.

Stavanger kunstmuseum
Stavanger fikk statusen Europeisk Kulturhovedstad i 2008 og med et rikt og bredt kulturtilbud fortsetter en stor satsing på kunst og kultur i regionen. Foto: Martin Haandlykken

– Jeg anbefaler også å ta en utflukt til Hå Gamle Prestegard som ligger tett mot havet på Jæren med en fantastisk natur hvor lyset er helt spesielt. Her kan du senke skuldrene, spise et godt måltid, oppleve kunsten og få masse energi.

Vi er jo tross alt energihovedstaden, legger hun til, og forteller:

– Det er jo slik at du alltid har mer energi når du drar herfra enn når du kom. Du trenger bare pakke «high heels and hiking boots» så er du klar. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen!

For mer inspirasjon til aktiviteter i regionen kan du besøke hjemmesiden til Region Stavanger under emnet «Hva Skjer».

Av Julie Malvik

Next article