Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Dette er Eventyrguttens favorittdestinasjoner
Destinasjon Norge

Dette er Eventyrguttens favorittdestinasjoner

Foto: Nicholas Thon

Hardangervidda, Lyesfjorden og det kanskje litt mer ukjente Reisa Nasjonalpark. Dette er destinasjoner som John Hobberstad, kalt Eventyrgutten, gjerne besøker i sommer. Her får du hans beste tips til sommerens eventyr.

Hva er dine topp tre favoritt destinasjoner i Norge, og kan du dele noen spesielle opplevelser eller øyeblikk du har hatt som gjør dem til dine favoritter?

Det er alltid like vanskelig å velge ut noen favoritter for alt Norge har å by på er unikt på sin helt egen måte. Likevel er det noen steder og turer som skiller seg ut i mengden.

Hardangervidda er nok et av mine mest besøkte turområder, her er det et stort nettverk av stier i alle retninger og nydelig utsikt hvor en du ser. Området er relativt flatt og gjør det enkelt å gå langt selv for den ferskeste eventyreren. Her kan du bo på DNT hytter med korte eller lange dagsmarsjer mellom, eller bo i telt ved flere titalls fiskevann.

Lysefjorden og Sirdalsheiene kommer også høyt på listen over favorittene i Norge. Her vokste jeg opp og kan trygt si området er fødestedet til eventyreren i meg. Langs Lysefjorden finnes det en rekke fjellturer som byr på spektakulære utsikter, og når du først er her, må du gå Flørlitrappene! Vil du gå lengre turer er Sirdalsheiene like i nærheten og gir en rekke muligheter for en god natt i telt. Her deler du også fjellene med flere tusen sauer som koser seg på sommerbeite.

Til slutt vil jeg trekke frem en mindre kjent perle, et stykke lenger nord i landet. Reisa nasjonalpark er stedet som tar pusten fra deg med sine høye fossefall og stupbratte fjellvegger. Her kan du ta beina fatt og gå innover nasjonalparken og se naturen forandre seg rett foran øynene dine, eller oppleve parken fra elvebåter.

Hvordan kan de reisende best forberede seg på å utforske Norges landskap og klima, spesielt for de som ønsker å dra på eventyr i naturen?

Min erfaring fra tidligere år er at en stor og utfyllende reiseplan ofte ikke blir gjennomført, og ferien kan fort føles som en liten fiasko. For å unngå dette, skriver jeg heller ønskelister over opplevelsene jeg vil ha. Resultatet blir da at ferien føles bedre for hver opplevelse jeg får krysset av listen.

Når ønskelisten er på plass, blir neste punkt å finne ut hva som trengs av utstyr. Vil du bestige høye fjell og overnatte under stjernene, eller trives du best med kortere dagsturer og livet på campingplasser? Når du har en liten oversikt over planene og reisemålene, bør du lage deg en pakkeliste som passer.  

Når det gjelder turutstyr – leie fremfor eie!
Til eventyret ditt i sommer kan du fort føle du trenger mye nytt utstyr. Du vil jo ha et bra telt, en varm og lett sovepose og gode klær til turen. Så må vi ikke glemme en god og stor ryggsekk du kan bære alt dette i. Å kjøpe alt kan fort bli kostbart, og det er litt kjipt når mye av det vil bli liggende stille i boden etterpå. Men det fine er at alt dette kan også leies billig fra plattformer som Pinsj, Bua, Finn og lokale friluftsråd.

Og sist, men ikke minst, husk at selv om solen skinner og himmelen er blå, kan mørke regnskyer lure rundt neste sving. Ha alltid med ekstra klær i sekken og vær forberedt på værskifte.

Hva er dine ferieplaner for sommeren 2024?

I sommer har jeg to store ferieplaner som jeg gleder meg veldig til! Først skal jeg utforske Møre og Romsdal, et sted fullt av unike perler på Vestlandet. Her har jeg ikke vært så mye før og det er på tide å krysse av noen fjellturer her også. Mot slutten av sommeren er det isbre-sesong og campervanen min setter kursen mot Jotunheimen for å klatre og utforske flere av isbreene som ligger så majestetisk mellom fjellene.

@eventyrgutten

Next article