Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Det er på Ulriken det skjer!
Sponset

Det er ingen grunn til å gro fast nede blant asfalt og brostein. La Ulriken ta deg opp i skyene året rundt, og benytt deg av noen av de spennende attraksjonene stedet byr på.

Det er ikke mange som har vært i Bergen uten å besøke Ulriken, det høyeste av syv fjell midt i sentrum. Men det holder ikke med én gang. Ulriken byr på magasugopplevelser som fjellklatring og rappellering til høy puls i zipline fra 643 meter over havet, flotte turområder, utleielokaler og skreddersydde eventer. Er du ute etter en mer mental reise og mindfullness i det vakreste yogarommet du kan se for deg, kan det være du skal prøve ut FjellYoga.

Ulriken betyr «Det ruvende» på norrønt, og har en høyde på 643 meter over havet. Du kan enkelt ta deg opp via Gondolbanen Ulriksbanen, eller gjøre som selveste Henrik Ibsen gjorde i 1853 mens han skrev sangen «Vi vandrer med freidig mot», og ta bena fatt. Spaserturen opp byr på gode naturopplevelser og storslått utsikt og tar cirka 54 minutter, mens gondolen ta cirka fire-seks minutter.

En opplevelse å huske

Trappestien Oppstemten med sine 1400 trinn ble bygget i anledning Bergen Skog- og Træplantningsselskap sitt 150-års jubileum i 2018, og var en gave til hele Bergens befolkning. Våren 2021 ble Ulriken643 nyåpnet med Norges største gondoler etter 1,5 år med intensivt arbeid. Gondolen er tilpasset rullestolbrukere og bevegelseshemmede.

Foto: Caspar Steinsland

Når du har kommet til toppen og magen rumler, kan du enten nyte tradisjonell mat på Fjellkafeen eller prøve den berømte Ulriken bollen sammen med en god kopp kaffe. Trekker du lengre inn kommer du til Restaurant Skyskraperen, en folkelig og uformell restaurant som byr på sesongens magiske smaker, inspirert av naturen og basert på lokale råvarer av ypperste kvalitet. Om kvelden åpner restauranten for spennende smaksopplevelser med en fem retters tastingmeny. En opplevelse du vil huske i lang tid.

Foto: Caspar Steinsland

Skreddersyr

Det er ikke uvanlig å ha årskort på Ulriken. I tillegg til å være et attraktivt sted for turister, er det mange som foretrekker å la søndagen gli rolig igjennom blant skyene, eller aller helst under solens varme stråler. Dessuten er det svært populært å si ja og feire kjærligheten i høyden.

Restaurant Skyskraperen skaper en perfekt ramme for viktige dager. Med vinduer fra gulv til tak som lar deg nyte utsikten til det fulle, nydelig mat og den lokasjonen ute – perfekt for fotografering – skaper en perfekt ramme for viktige dager. I tillegg kan du ta bedriften til nye høyder ved å leie nydelige rom i tilknytning til restauranten med den nyeste teknologien, for teambuilding, kick-off eller annen møtevirksomhet. Ulriken643 skreddersyr og tilpasser for å sikre at opplevelsen blir helt optimal for deg.

Tekst: Cathrine Naglestad

Bergens beste utsikt!

Ulriken 643 meter over havet, opplev ekte høyfjellsnatur.

Next article