Home » Destinasjon Norge » Derfor er Oslo et sommereldorado
Destinasjon Norge

Derfor er Oslo et sommereldorado

Oslo har mye å by på om sommeren. Foto. Getty Images

Hvis du tenker at Oslo stort sett er Frognerparken, museene på Bygdøy, Holmenkollen og Slottet, så må du tenke om igjen. Oslo har fantastiske tilbud for den kulturinteresserte urbane, men også for den aktive og friluftsinteresserte.

Den som kommer til Oslo og er interessert i kultur og severdigheter bør absolutt få med seg stedene over. De
er blant de aller mest besøkte attraksjonene hovedstaden vår har å by på.

– Men Oslo har også veldig mye mer. Hvis vi først er inne på kultur så bør vi også nevne skulpturparken på Ekeberg, Munchmuseet på Tøyen, Operaen i Bjørvika og Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen. Ellers finnes det jo en
rekke andre utstillinger, museer, festivaler og arrangementer også. Derfor anbefaler jeg et søk på Visit Oslo sine hjemmesider, sier Sonja Birch-Olsen som er Oslo-entusiast og kommunikasjonssjef i Visit Oslo, og fortsetter:

– Da får du full oversikt over de fleste tilbud og det meste som skjer.

Oslo har mange særegne og hyggelige bydeler. Grünerløkka er en av de hippeste bydelene og har en relativt ung befolkning. Her finnes det en mengde uavhengige småbutikker, nye og spennende restauranter og avslappende grøntområder.

For den urbane

– For noen år siden fikk vi Mathallen her også. Den har blitt veldig populær og er vel verdt et besøk. Det er likevel flere spennende bydeler og områder der det skjer mye som bør være av
interesse for tilreisende som er opptatt av kulturopplevelser, særegen shopping og å spise godt. Områdene rundt Torggata, Youngstorget, Tøyen og Grønland er noen slike steder. Et tips er å leie bysykkel. Da er det enkelt å utforske byens perler. Hvis du vil heller vil
benytte deg av kollektivtilbudene, er det smart å skaffe seg en 24-timersbillett. Den kan brukes på alle Ruters busser, trikker, T-baner og båter, samt på NSBs tog i Oslo og Akershus og koster bare 108 kroner, fortsetter Birch-Olsen.

For den aktive

Oslo har en lang sjøfront og her finnes det bademuligheter flere steder. De mest bynære stedene er på Sørenga og Tjuvholmen, men man kan også reise litt lenger, for eksempel til Huk. På Sør-
enga leier DNT ut kajakker, og hvis du velger å kjøpe 24-timersbilletten er det greit å vite at den også gjelder for båtene som går til Bygdøy, til noen av øyene i fjorden, eller over til Nesoddtangen.

Ellers er Normarka et yndet utfartssted med mangfoldige turmuligheter året rundt. Nordmarka er et stort natur-
område på hele 430 kvadratkilometer. Om sommeren er det fint å bruke de hyggelige blåmerkede turstier, sykkelveier og idylliske bademuligheter som marka har å by på. Stort sett er det godt skiltet i marka, men det anbefales å ta med kart for lengre turer. For de som ønsker å en topptur i marka kan Vettakollen anbefales. Der er det spektakulær utsikt over byen, marka og fjorden. Vettakollen er dessuten lett tilgjengelig fra Vettakollen T-bane stasjon eller fra Sognsvann.

Av: Tom Backe, [email protected]

Neste artikkel