Home » Destinasjon Norge » De neste store skistjernene: Bli kjent med Tiril og Lotta Udnes Weng
inspirasjon

De neste store skistjernene: Bli kjent med Tiril og Lotta Udnes Weng

Tiril og Lotta Udnes Weng
Tiril og Lotta Udnes Weng
Foto: NSF Langrenn

Hvem er egentlig tvillingparet som virkelig er i ferd med å etablere seg i norsk skisport? Og hvorfor er de så gode?

1. Hvem er dere?

Vi er to tvillinger på 23 år. 

2. Hva holder dere på med?

Vi går på ski. Er på landslaget i langrenn, og bruker all tida vår på å bli så gode som mulig! Hverdagen består stort sett av trening eller konkurranse. 

3. Hvordan havnet dere i skisporet?

Vi har eldre søsken som drev med langrenn. Det ble naturlig at vi også begynte å gå på ski. Vi har også ei engasjert mor, som også satset på ski. I tillegg hadde vi et veldig bra klubbmiljø i Nes Ski, det gjorde at vi ble glad i å trene. 

4. Hvor henter dere motivasjon?

Vi er veldig glad i konkurranse og å være ute å trene. Motivasjonen kommer nok fra konkurranseinstinktet, og det å klare og nå målene sine. Tror også det er lettere å holde motivasjonen oppe når man trives godt med det man gjør. Vi syntes det er veldig viktig å ha det gøy med det vi driver med, så humor og godt humør er viktig for oss! 

Skitips

1. Hva er deres beste minne på ski?

Vi har utrolig mange fine minner med ski på beina både fra konkurranser og treninger. Vi har begge vunnet U23-VM, så det er nok et minne som henger høyt for oss begge. Å få gå VM for Norge i Seefeld er også en dag vi husker godt. 

2. Hva er deres beste tips til Ola Nordmann som ønsker å gå på ski? 

Sørg for å ha utstyr som passer. Det må ikke nødvendigvis være toppmodell av ski og staver. Men å ha riktig lengde på stavene og et par ski som er tilpasset din vekt mener vi er viktig for å få en god skiopplevelse. 

3. Hva er deres beste smøretips? 

Felle-ski er jo aldri feil, veldig lettvint og lite jobb. Men er det noen minusgrader ute så funker stort sett Swix sin Blå Ekstra. 

Vinter

1. Hva gjør dere når dere ikke går på ski på vinteren? 

Store deler av vinteren går med til å forberede seg til å gå skirenn, så derfor blir det mye trening. Både styrketrening, litt løp og selvfølgelig skitrening. Utenom trening blir det mye hvile, se på TV eller en film. Kan også finne på å være litt sosiale, en middag med venner eller familie. 

2. Hvor er deres favorittdestinasjon i Norge?

Vi begge har blitt veldig glad i Jotunheimen. Så fort skisesongen er over, prøver vi å dra til fjells så ofte som mulig. Randonee og topptur er kanskje noe av det beste vi vet. Blandingen av en varm sol, snø, fjell og ski er helt rå! Også på sommerstid er det fint å ferdes i Jotunheimen, man blir stolt av å være norsk rett og slett! 

3. Hvor reiser dere innad i Norge?

Det meste av våre reiser er gjennom treningssamlinger, så det varierer veldig. Om vi bestemmer selv, er Jotunheimen igjen et naturlig valg. Vi har også veldig lyst til å oppleve mer av Nord-Norge, det ser utrolig fint ut! Ellers er jo Sørlandet fantastisk på sommeren. 

4. Er dere hyttemennesker?

Ja, det vil jeg si. Vi har familiehytte på Nordseter, og har vært der veldig mye de siste tre årene. Det er perfekt for langrennstrening og et veldig avslappende sted. Allikevel er utlandet også fint, en god blanding er kanskje det beste 🙂 

5. Er det noe spesielt dere gleder dere til å gjøre til vinteren?

Vinteren handler om skirenn for oss, og det er noe vi ser veldig fram til! Nå har vi trent siden mai, så det blir godt når skisesongen og vinteren melder sin ankomst. Lange skiturer på fjellet i sol er også noe som blir fint! 

Neste artikkel