Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Bli med på topptur i majestetiske Jotunheimen!
Sponset

Hva med å bytte ut lange heiskøer og trengsel i langrennssporet med boltreplass blant landets høyeste fjell, utsøkt lokalmat og hyttehygge?

Fjellregionen Jotunheimen er kjent for sine majestetiske storfjell, stabile vintre og dyktige guider! Om du kommer farende på jakt etter rå vårskidager i fjellheimen, kan du krydre oppholdet med gode mat- og drikkeopplevelser, lokal overnatting og handel.

Visste du forresten at ingen norske fjell tar deg høyere på ski? Om du er nybegynner eller ekstrem frikjører, vil det spektakulære og varierte terrenget mette skihungeren uansett nivå. Her kan du vandre opp i høyden og speide utover tinderekkene, gå fra hytte- til hytte på fjellski, cruise over hvitlagte isbreer eller bare leke deg i snøen.   

«Ski rett fra døra»

– Det fine med Jotunheimen er at du kan bo på den samme fjellstua i flere dager og gå nye turer hver dag – eller gå fra hytte til hytte, sier Mari Arnøygard Wedum, daglig leder i Visit Jotunheimen.  

Ønsker du å tilegne deg kunnskap om fjellene og breene, eller ikke stoler på egen sikkerhet i fjellet, kan dyktige guider ta deg med på trygge eventyr – tilpasset akkurat deg og ditt behov.

Tårer og høylytt jubel 

En av dem er Iver Lund Aakre, skivegleder og daglig leder i Fyrst og Fremst, som har jobbet over 13 år med å tilby turister unike opplevelser i området. 

–​ Hva er folks reaksjoner når du tar dem med på tur? 

– Jeg har opplevd alt fra høyt jubelbrus til total stillhet. Noen feller til og med noen tårer, forteller Lund Aakre.  

– Når man står på toppen og ser utover Jotunheimen, klar for en fin nedkjøring på ski, kan følelsene ta over. Det er folks fritid, ferie eller helg med store forventninger det er snakk om. Derfor er det viktig for meg å gjøre mitt beste for å bidra til den best mulige opplevelsen for de som ønsker å dra på tur, legger han til.

Det er spesielt det varierte landskapet som gjør området så unikt, ifølge skiveglederen. I Jotunheimen kan du gå enten korte dagsturer i slakt og trygt terreng, bestige flere 2000-meterstopper på en dag – eller gyve løs på den spektakulære Høgruta i Jotunheimen, Norge sitt svar på alpene sin Haute Route.

– Vi fokuserer uansett på å skape gode skiopplevelser for folk, enten målet er tindebestigning, eller å finne best mulig skikjøring i god snø – eller «sjogg», som det heter her i området.

Topptur i JOTUNHEIMEN

Gira på topptur? Gjer klar randoneeskia, splitboardet, fjellskia eller kva du måtte føretrekke, og bli med til fjells! I Jotunheimen kan du gå alt frå korte dagsturar til den spektakulære Høgruta. Pratast i fjellet!

Fjellbygda mellom øst og vest

Midt i kremen av fjellheimen ligger nasjonalparklandsbyen Lom som et knutepunkt mellom øst og vest, med et rikt utvalg av overnattings- og serveringssteder. Det sjarmerende bygdesentrumet er en perfekt «feriebase», med gangavstand til bakeri, butikker og serveringssteder, flere godt merka lokale vandreturer, og kort veg til fjells. Og mangler du utstyr, får du leid både ski, skredpakke og annet turutstyr. Kulturen og den lokale kortreiste maten har stort fokus i området, så her er det muligheter for smakfulle opplevelser både før og etter skituren. Finn fram ski og feller, og oppsøk skieldoradoet Jotunheimen i vår.

Av Kristian Fabrizio

Next article