Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Bli med på fuglesafari på Lista med 385 observerte fuglearter
Destinasjon Norge

Bli med på fuglesafari på Lista med 385 observerte fuglearter

natt over Lista fyr
Sponset av: Lista fyr
Foto: Jørgen Langbråten
natt over Lista fyr
Sponset av: Lista fyr
Foto: Jørgen Langbråten

Lista fyr ligger helt sør i landet og er en perfekt gjennomfartsåre for trekkfugler. Det milde klimaet og høstsesongen vi er i nå, garanterer nesten for unike møter med fugler i all sin prakt.

Jonas Langbråten er fuglekikker bosatt for niende året på Lista, og er en av dem du kan møte dersom du besøker fyret.

– Fuglekikking passer for alle; for vennegjenger, par, barnefamilier og eldre. Rett og slett for alle som liker å være ute i naturen. Vi tilbyr fuglesafari tilpasset gruppens behov og ønsker, samt ringmerking for grupper inntil ti personer.

– Er man garantert å se fugl?

– Lista er det stedet i Norge hvor det er observert flest fuglearter, og i løpet av et år ser man rundt 250 arter. Fyret ligger ytterst på en halvøy som stikker ut, så det er en bra trekklokalitet, forteller Jonas.

fugel
Foto: Jørgen Langbråten

Store fugler som gjess og skarv kan få en toppfart på nesten 100 kilometer i timen på vei mot varmen, og er et fasinerende syn. Men også småfugler kan fly langt, noe Jonas har erfart.

– Ja, det kan dukke opp uventede ting. Det siste vi har observert er en musespurv som kom helt fra Amerika. Det er en art som ikke har vært observert hos oss tidligere og som dermed skapte stor oppmerksomhet. Fuglen er en liten fugl som oppfører seg som en mus og besøket ble godt dokumentert. Det var en fin og spesiell opplevelse, avslutter Jonas.

Tekst: Cathrine Naglestad

Fyrtårnet på Lista fyr ruver 34 meter over have!

Bli med våre lokale fugleguider på fuglesafari eller ringmerking på Lista, og opplev fuglelivet på nært hold.

Next article