Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Beitostølen – porten til Jotunheimen
Sponset

Beitostølen er den kompakte fjellandsbyen med gode spisesteder, handel og mye å gjøre hele året. Nyt eventyrlig vårskiforhold. Langrenn, fjellski og randonee – skiføre langt ut i mai på Valdresflya.

Om du bor i Oslo, Bergen eller Trondheim, så er det enkelt å komme til Beitostølen. Fra Oslo tar turen rundt tre timer, men du kan også benytte en av Valdresekspressens fire daglige avganger fra Oslo Bussterminal. Veiene fra Bergen har blitt veldig gode, og kommer du fra Trondheim kan det kanskje friste å ta den nasjonale turistveien for å komme dit.

– Beitostølen er selve porten til Jotunheimen, sier Atle Hovi, som er administrerende direktør i Beitostølen Resort.

– Jotunheimen Nasjonalpark byr på mange turmuligheter, hele året. Nyt gjerne mulighetene ved Valdresflya. Her finnes langrennsforhold ut mai med deilige vårskiopplevelser, legger han til.

Sommer, vinter, høst eller vår

Beitostølen fenger gjennom alle fire årstider. Om høsten til fots i fjellet for å nyte den klare fjellufta og de vakre høstfargene. Den sykkelinteresserte kan fortsatt ta med seg sykkelen til toppen av skiheisen for å sykle de tilrettelagte sykkelstiene i fjellet, besøke ridesenteret eller ta en tur med huskyene.

– Ellers holder sommerparken, med sine to heiser i alpinanlegget, åpent til og med høstferien. Her er det olabilbane, bobbane, trampoline, små elbiler for de aller minste, samt en rekke gratis aktiviteter som man kan gjøre uten å løse billett til selve parken, forklarer Atle Hovi.

Om vinteren er de fleste aktivitetene knyttet til snøen. Med sin beliggenhet på 900 meter, er Beitostølen skisikkert med skisesong fra 1. november og langt
ut i mai. Destinasjonen frister både med alpint, langrenn og har en av Norges beste nybegynnerbakker for de som vil lære å stå på ski.

Foto: Cathrine Dokken
Foto: Cathrine Dokken

Gangavstand til alt

Beitostølen har gangavstand til alt og bomuligheter for alle. Her finnes alt fra leiligheter eller hytter med selvhushold til hotellovernatting med alle fasiliteter.

– Med så mye som 14 gode restauranter har vi også blitt en matdestinasjon, og du finner alt her, enten det er vinmonopol, dagligvarebutikker, vil oppgradere turutstyret i en av sportsbutikkene eller klippe håret, sier Hovi.

– Hit kommer gjerne aktive folk som vil gå i fjellet, men Beitostølen er også et fantastisk sted for barnefamilier, vennegjenger, firmaturer, foreninger eller treningsgrupper.

Foto: Tor-Arne Paulsen

Ridderbadet

Sommeren 2023 åpnet Riddergaarden med 50 toppmoderne leiligheter, den italienske restauranten Casa Montagna og velværesenteret Ridderbadet.

– I Ridderbadet står bading og avslapning i sentrum. Her finner du sauna, boblebad på verandaen og et stort basseng hvor du kan starte inne og svømme ut. De som er fysen på noe godt kan bestille det fra baren som serverer forfriskninger og snacksretter fra Casa Montagna, forklarer Hege Rødningen, som er avdelingsleder for Ridderbadet.

Ridderbadet har også en barneavdeling spesialdesignet for de yngste. Her er det trygt selv for spedbarn, siden bassenget bare er ti centimeter på det grunneste. Hele avdelingen er designet for å gi en lun følelse av velvære, noe også barn setter pris på.

Gode tilbakemeldinger

Etter en lang dag med skikjøring eller andre utendørsaktiviteter, er det ingenting som slår en avslappende stund i Ridderbadet. Ridderbadet tilbyr dessuten en alternativ aktivitet som garantert vil varme både kropp og sjel på en hustrig regnværsdag. Derfor uttrykker gjestene glede over å ha et slikt tilbud på Beitostølen.

– Ridderbadet inviterer deg til å synke ned i strandstolene med en bok, nyte en forfriskning fra baren, ta en dukkert i bassenget, eller bare slappe av i den rolige og harmoniske atmosfæren. Med lange åpningstider hver dag hele året, er Ridderbadet stedet for de som søker avkobling og velvære på Beitostølen, avslutter Rødningen.

Velkommen til Beitostølen – en fjellandsby med aktivitetseldorado for både vennegjenger og familieturer 365 dager i året!

Av Tom Backe

Next article