Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Barnas Bergen
ferietips

Barnas Bergen

barn leker
barn leker
Foto: Barnas Bergen

Barnas Bergen bugner av familieaktiviteter og aktiviteter for barn ute i naturen. På en langhelg kan du blant annet møte Duffe på Vannkanten, pingvinene på Akvariet, dra til tops på fløyen og trimme hjernen på VilVite!

Torsdag – Sus til topps og mellom trærne

En tur på Fløyen hører så klart med til en langhelg i Barnas Bergen! Start friskt med Fløibanen, en av Bergens største attraksjoner. På bare seks minutter frakter Blåmann og Rødhette eventyrlystne små og store 320 meter over havet, til en utsikt over hele Bergen, samtidig som det kanskje kiler litt i magen?

Fløyen har mange uteaktiviteter for hele familien. Et steinkast bortenfor Fløibanestasjonen venter en fargerik lekeplass med disser, rutsjebaner og forskjellige klatrestativ.

Kos dere med deilig kakao og nysteikte skillingsboller i Fløistuen før turen går ned igjen med Fløibanen.

Legg kveldens restaurantbesøk til uformelle Bare Vestland, et steinkast i fra Fisketorget. Her venter moderne mat basert på vestlandske råvarer i tapasform. Kanskje det frister med lam i lefse, plukkfisk eller øl og roastbeef?

Fredag – Tett på livet i havet

På Akvariet i Bergen venter sjøløvene Kim og Amy, pingvinen Erna, Steinbiten Steinar og en hel masse andre spennende dyr på fredagen. Familieaktivitetene står i kø på en av Bergens mest populære attraksjoner, med blant annet sjøløvetrening, og mating av pingvinene og selene.

Foto: Barnas Bergen

Lørdag – Sentrifugalskapen og såpekåpe

Bruk lørdagen i de spennende utstillingene på VilVite! På vitensenteret kan du også kjenne tyngdekraften på kroppen i Sentrifugalskapen når du sykler hele 360 grader, du kan utforske fenomenet vannkraft med vannhjul og vannstråler, og lage såpebobler enda større enn deg selv! Lek og lær gjennom eksperimenter, aktiviteter og installasjoner og pirr barnas nysgjerrighet for naturvitenskap og teknologi på VilVite!

Smak gjerne på de kortreiste pølsene i kaféen til Søtt+Salt mens du er der – eller ta deg en rusletur gjennom Nygårdsparken tilbake til bykjernen.

Søndag – Magesug og boblebad

Avslutt en langhelg i Barnas Bergen med deilige badetemperaturer og et skikkelig sug i magen på Vannkanten Badeland! Med sine 120 meter er BOB-sklien Norges lengste vannsklie, med en høydeforskjell på 13,4 meter og fem kurver med 360 grader!

Mens de aktive koser seg med sklier og stupebrett, kan de som bare vil slappe av etter en innholdsrik langhelg finne roen i et av boblebadene på Vannkanten. Og er dere heldige dukker maskoten Duffe opp med både sang og dans på «strandkanten»!

Next article