Home » Destinasjon Norge » Arkeologisk museum
Sponset

På Arkeologisk museum i Stavanger møter du fortida i nye og moderne utstillinger. Vi tar for oss hele forhistorien til Rogaland, fra de første menneskene kom hit og fram til middelalderen.

Du får innblikk i historien til de som bodde her før oss, og får oppleve hvordan de har levd sine liv og tilpasset seg skiftende klima og naturmiljø gjennom årtusener. I utstillingene får du se de ekte gjenstandene: Pilspissen brukt i jakt for 8000 år siden, de skinnende bronsesmykkene som Regekvinna fikk med seg i grava, og sverdet som vikingen svingte i strid.

Foto: Annette G. Øvrelid

Du kan se det 8200 år gamle skjelettet av Vistegutten, flotte bronselurer, dyrefigurer, gull, glass, leirkrukker og flintdolker. Sporene etter de som bodde i Rogaland før oss har vi gravd fram fra jorda – og våre forskere og fagfolk innen en rekke fagområder sikrer at det du ser i våre utstillinger bygger på forskning og solid fagkunnskap.

Der fortid og nåtid møtes gjennom utstillinger, opplevelser, mat og forskning

Arkeologisk museum er ikke bare for de spesielt interesserte – det handler om våre felles formødre og forfedre. Fra denne lange familiekrøniken viser vi fram arvestykker og fysiske levninger etter fjerne slektninger. De levde av sjøen og jorda, de handlet, var håndverkere og kunstnere, krigere og eventyrere. De var barn, foreldre, gamle, religiøse, laget mat og leget de syke. Kom og se siste nytt fra fortiden på Arkeologisk museum!

Neste artikkel