Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Aktiviteter året rundt på Akvariet i Bergen
Sponset

Å besøke Akvariet er som å dra på ferie til tropiske strøk, vandre i fjæra og dykke helt ned til bunnen av havet – alt på en dag! Her møter du de rareste fisker, reptiler og dyr, og kan lære om hvordan vi tar bedre vare på alle skapningene som bor på jorden sammen med oss.

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium og har vært turistattraksjon i mange år. Her kan små og store oppleve blant annet krokodiller, slanger, pingviner, otere og sjøløver i omgivelser de trives i, og ta del i mange av de spennende aktivitetene som arrangeres daglig.

– Vi tilbyr en balanse mellom lek og læring, og dette kaller vi LæreLyst, sier Veline Høylandsalgs- og markedssjef for Akvariet.

Det første som møter deg når du kommer inn i Akvariet, er populære og morsomme pingviner som får de fleste til å trekke på smilebåndet. De to rampete oterne Gizmo og Bella elsker å vise seg for publikum når de sklir på sklia, leker og bader, mens sjøløvene Kim og Amy gleder store og små når de svømmer forbi vinduene. Hver time kan du bli bedre kjent med flere av dem mens de trener og blir fôret.

Foto: Akvariet i Bergen
Foto: Akvariet i Bergen

– De som besøker oss, kan følge vårt faste program hver dag og få mange spennende opplevelser. Hver dag kl. 14 kan du være med på tropisk guiding, tirsdager er det fôring av reptiler, og hver fredag spiser krokodillene. I kinosalen vises filmen «Natt på Akvariet» med pingvinen Ulrikke i hovedrollen for deg som er nysgjerrig på hva som skjer på Akvariet etter stengetid. Det skjer alltid noe på Akvariet.

Bli plastbyambassadør

Nå kan du og familien, barnehage eller klasse også delta i konkurransen om en drømmedag på Akvariet. Bli med og send Plastbyen på jordomseiling. De som lager de flotteste kunstverkene, og får flest stemmer, kan få oppleve å blant annet være med en dyrepasser på jobb og bli med bak kulissene. Send inn bildet av ditt plastkunstverk innen søndag 30. oktober til [email protected].

Halloween på Akvariet

Er du en som gleder deg til årets skumleste dag, eller har barn som fryder seg når mumier og zombiene våkner opp fra dypeste søvn? Bli med å feire Halloween på Akvariet fredag 28. oktober kl. 18-21.

– Livet og stemningen på Akvariet om kvelden når lyset er slått av, er ikke det samme som på dagtid, så kle deg i ditt skumleste kostyme (eller ikke) og bli med! Denne kvelden blir det muligheter for å utfordre både sanseinntrykk og følelser. Det blir dissekering av fisk og andre ting som lever under havoverflaten, og fra kl. 19.30 blir det ekstra skummelt, sier Høyland og legger til at Akvariet er Halloweenpyntet hele helgen.

Programmet er lagt opp til å passe for barn fra fem år og oppover. Mystiske akvarier og overraskelser bak enhver krok, både ute og inne, spøkelser og spennende utfordringer er noe av det som står på programmet, og dramalinjen på Fyllingsdalen videregående skole er med å skape «stemning».

Besøk Norges største
akvarium idag!

Se hva som skjer på Akvariet, det er noe på programmet hver time.

Tekst: Cathrine Naglestad

Next article