Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » 5 kjappe med Petter Northug
Destinasjon Norge

5 kjappe med Petter Northug

Petter Northug
Petter Northug
Foto: Northug Eyewear

Den profesjonelle skikarrieren er nå historie, men for mange vil Petter Northug alltid være norges store helt. Kommer vi noen gang til å se han i spoet igjen? Hva skal han ellers gjøre? 

1. Som tidligere verdensener på ski har du garantert en lang liste over fantastiske opplevelser. Kan du trekke frem de tre beste minnene fra skikarrieren? 

– Oslo, Falun, Vancouver. 

Bak det resolutte svaret finnes dramatiske hendelser. I VM på hjemmebane tok Northug storeslem med gull i 30 kilometer med skibytte, stafett og i femmila etter å ha knust Maksin Vylegzjanin i den siste bakken før oppløpet. I Falun fire år senere vant han gull i klassisk sprint og i lagsprint med Finn-Hågen Krogh, og ble med det også gullvinner i alle mulige langrennsøvelser. I tillegg var det ekstra spesielt for han å stå i en VM-finale ved siden av sin lillebror, Thomas Northug. Dette sies å være hans personlige høydepunkt i sin karriere. Også OL-gullet fra Vancouver i 2010 står meget høyt. For etter å ha mislyktes både på 15 kilometer fristil og 30 kilometer med skibytte tok Northug sitt første individuelle OL-gull da han slo tyskeren Axel Teichmann og vant 50 kilometer fellesstart i klassisk stil. 

2. I Norge finnes det mange vinterperler. Hvilke holder du hjerte nærmest?

– Framverran. 

Som aktiv skiløper i over ti år har Northug gått utallige mil i norske skispor, både i konkurranse og i trening. Men skisporet som rager høyest er likevel sporet rett utenfor døren til hans barndomshjem i bygda Framverran i Inderøy, Trøndelag. Tas turen hit er sjansen for å treffe på Northug stor. 

3. Hvilke toppturer i Norge anbefaler du?

– Bjønnakammen. 

Bjønnakammen ligger også i Inderøy, og er en topp på sjarmerende 239 meter. Der de første skiturene startet, startet også de første turene til fots. Her bruker Northug tiden sin både på ski og rulleski året rundt, og trener fremdeles mer enn Ola Nordmann selv etter han la skistøvlene på hylla. 

4. Hva bruker du dagene på nå som du har lagt opp?

– Jobb og trening. 

Trening har bestandig vært et stort fokus for Northug. Men nå som han har lagt opp har det reduserte treningsfokuset gitt mer tid til å jobbe med egen merkevare, «Northug». 

5. Kommer vil til å se deg i noen av langløpene denne sesongen? 

– Det får vi se på.

Det er vanskelig å tolke svaret, men en ting er sikkert … alle skientusiaster, både norske og svenske, til og med russiske ønsker å se skikongen tilbake i skisporet. 

NORTHUG EYEWEAR

Northug Performance Eyewear er multisportbriller skapt for prestasjon. Uansett hvilken sport du utøver gir linsen deg et vidt og uforstyrret synsfelt, tilrettelagt for fullt fokus fremover. Minimal vekt og justerbare brillestenger og nesepute sikrer perfekt passform og komfort, mens et stilfullt og smart design kombinerer god ventilasjon med full beskyttelse mot vær, vind, refleksjoner og skiftende lysforhold.
Med Northug™ ønsker Petter å inspirere utøvere i alle idretter til å finne sitt indre beist, overgå egne forventninger og bli en enda råere versjon av seg selv.

Design
Northug Eyewear er designet av Norges mest kjente industridesigner, Bård Eker. Eker er kjent for å ha designet blant annet båtmerket Hydrolift, sportsbilen Koenigsegg og motorsykler for Ducati – alle symboler på slående design kombinert med funksjonalitet i verdensklasse. Disse egenskapene går igjen også i Northug Eyewear.

Teknologi

Northug Eyewear benytter en rekke anerkjente teknologier for å møte de ulike kravene forskjellige brukere stiller til en sportsbrille. Dette gjør at du får en brille som gjør jobben, uansett forhold, uansett sport.

Seriene 
Northug Eyewear kommer i tre serier – Gold, Silver og Classic. De bygger på samme prinsipp, men seriene har ulikt innhold. 

Next article