Home » Destinasjon Norge » 4 influensere svarer: Dette er ferieminne for oss
Destinasjon Norge

4 influensere svarer: Dette er ferieminne for oss

Bergen, Norway
Bergen, Norway
Foto: Unsplash

Elisa Røtterud

Hva er ditt beste ferieminne i Norge?

Oi! Det er så mange! De beste minnene er nok fra Hurrungane i Jotunheimen. Dette er min favorittplass i Norge!

Hvilke reiseplaner har du til høsten og vinteren?

I sommer ble det Lofoten camping (før fellesferien), Canvas Hotel i Telemark (et fantastisk sted å sykle!) og selvsagt Hurrungane med herlige Turtagrø som base. Her skal jeg rangle på tindene. Jeg vil også en tur innom Stryn. For en vakker plass! Til høsten setter jeg kursen mot Himalaya igjen – et nytt fjell kaller.

Har du noen tips til andre som planlegger reise i samme periode?

Lev i nuet og ikke ha så høye forventninger til ferien. Ikke planlegg så mye, for veien blir til mens en går seg vill! Ha galgenhumor på været, forholdet og ikke minst omgivelsene. Snu døgnet for å slippe kø på de verste turistfellene. Gå for eksempl Galdhøpiggen om natta og kom opp til soloppgang.

Foto: Privat

Følg journalist og eventyrer, Elisa Røtterud

John Hobberstad

Hva er ditt beste ferieminne i Norge?

Når jeg som guttunge oppdaget fjellheimen for første gang. Min mor tok meg med på Norgesferie til Jotunheimen for å gå Besseggen og Galdhøpiggen. Dette var første gangen jeg fikk se og bestige så majestetiske fjell, og med det fikk jeg interessen for naturen som jeg har i dag. Jeg lærte også at det ikke er smart å krysse isbre uten solbriller på en dag med sterk sol og 20 varmegrader.

Hvilke reiseplaner har du til høsten og vinteren?

Til høsten skal jeg bruke en del tid i fjellene hjemme i Rogaland. Det begynner å bli en stund siden jeg har vært hjemme over lengre tid, og det ser jeg veldig fram til nå. Borte bra, men fjellene hjemme er best. Når vinteren kommer er planen å holde seg noen uker på Vestlandet for å lære seg å gå topptur på ski. Og ikke minst har jeg en drøm om å krysse Hardangervidda på ski – med hund, pulk og telt når vinteren går mot slutt og solen varmer litt.

Har du noen tips til andre som planlegger reise i samme periode?

Ull er gull! På høst og vinterturer kan været skifte fort og kulden setter seg godt. Det blir dårlig stemning om du fryser. Bruk lag-på-lag-prinsippet for å holde deg tørr og varm, da blir turen mye hyggeligere.

I Norge er det mange unike overnattingsmuligheter. Opptil flere av disse ligger på Air BnB. Det er ofte rimelige hytter med sin helt egen sjarm, utleid av mennesker som deg og meg. Jeg elsker en koselig og unik hytteopplevelse, og det vil jeg anbefale andre å prøve også.

Og til deg som skal på fjelltur: Husk fjellvettreglene – og meld fra hvor du går og når du kommer tilbake. Det er kanskje en av de viktigste tingene du må gjøre.

Foto: Eventyrgutten, John Hobberstad

Følg Eventyrgutten,
John Hobberstad

Safari Yves Shabani

Hva er ditt beste ferieminne i Norge?

Det er vanskelig å velge ett, men jeg tror jeg må gå for Arnafjord i Sognefjorden. Det fikk jeg oppleve på min første tur da vi laget YouTube-serien «Safari på safari». Naturen der er veldig deilig for øynene. Det er helt krystallklart vann, og fjellene er alt for digge.

Hvilke reiseplaner har du til høsten og vinteren?

Til vinteren tenker jeg å bli bedre på vinteraktiviteter, som å stå på langrenn og snowboard. Jeg har også lyst til å bli flinkere til å spille hockey! Det beste stedet å dra til om vinteren er Kvitfjell. Der er det en veldig deilig bakke for nybegynnere, og de har en digg restaurant og bar som heter Lettvint der man kan chille etter at man har vært i bakken.

Har du noen tips til andre som planlegger reise i samme periode?

Jeg håper de fleste har mulighet til å dra til Svalbard. Å være på Svalbard gir en helt spesiell følelse jeg ikke klarer å beskrive. Man får ro i kroppen, og hodet kommer til et helt annet sted. Og til høsten kommer også ny serie hvor Emil og jeg reiser sørover. Så håper folk også har lyst til å se opplevelsene våre der «Emil og Safari på safari». Der tar jeg med Emil på det jeg mener er en ekte sommerferie i Norge.

Foto: Lucky View / Loff

Følg, Safari Yves Shabani

Falke Omdal

Hva er ditt beste ferieminne i Norge?

Mitt beste ferieminne i Norge er egentlig de siste sommerferiene 20-22, hvor vi først bygget seng bak i en lånt varebil, og siden kjøpte en liten veteran campervan. Det å kunne dra rundt, sove hvor man vil, gå turer, slappe av og ta ting som det kommer er helt fantastisk. Favorittdestinasjonene fra de siste somrene vil være Rondane, Vega og Hoddevika, hvis jeg må velge noen.

Hvilke reiseplaner har du til høsten og vinteren?

Hver vinter pleier jeg å dra på tur til et spektakulært sted med et juletre på slep. Planen er å gjøre det samme i år. Har ikke landet lokasjon enda, så tar gjerne imot tips!

Har du noen tips til andre som planlegger reise i samme periode?

Skal en reise på vinteren er det viktig med ordentlig utstyr. I alle fall om man har planer om å sove ute. I fjor var vi på tur med juletre, ski og telt til ringsbreen i Jotunheimen. Både dette og Hardangervidda er fantastiske destinasjoner på vinteren.

Foto: Birgitta Bøhn-Pettersen

Følg, Falke Omdal

Neste artikkel