Skip to main content
Home » Norge på menyen » Jerseymeieriet satser på kvalitet og dyrevelferd
Sponset

På gårdsmeieriet på Herikstad gård produserer de meierivarer av melk fra egne jerseykyr. Denne spesielle rasen gir melk som skiller seg fra vanlig kumelk og produkter med en helt egen smak og kvalitet.

Jerseymeieriet er et gårdsmeieri som kun produserer melkeprodukter med melk fra jerseykyr, en kurase som stammer fra øya Jersey i Den engelske kanal. Gårdsmeieriet ligger utenfor Stavanger og benytter utelukkende melk fra egne kyr.

Egenprodusert melk

– Vi bruker kun egenprodusert melk og tilbyr et bredt spekter av produkter: helmelk, ost, smør, yoghurt, rømme, fløte, kulturmelk og sjokolademelk. Det er ganske uvanlig for et gårdsmeieri, sier Randi Skårland Doka, salgs- og markedssjef ved Jerseymeieriet.

Randi Skårland Doka

Salgs- og markedssjef ved Jerseymeieriet

Med eget meieri på gården blir melka prosessert direkte uten behov for frakt. Det gir kort vei og ferskere produkter.

– Idéen om å etablere eget meieri oppsto da foreldrene mine var på en reise til Tsjekkia, der mange gårder produserer egne meieriprodukter. Ettersom vi har en unik melk, tenkte vi at vi kunne skille oss ut i markedet, sier hun.

Naturlig rik på fett og protein

Jerseykyrne er mindre enn vanlige melkekyr og produserer litt mindre melk, men kvaliteten på melka er veldig god.

– Det er et par ting som gjør at vi skiller oss ut i markedet. Det ene er at vi har et høyt innhold av fett og protein i produktene våre. Så har vi det som kalles A2A2-melk, som er den opprinnelige proteininvarianten i melk. Mange med proteinintoleranse opplever at de tåler denne melka bedre. Vi får mange tilbakemeldinger fra folk som sier at de ikke har drukket melk på lenge, men som nå kan drikke melk igjen, sier Doka.

Foto: Jerseymeieriet

Melka skiller seg også ut på smaken.

–  Melka oppleves ofte søtere og rundere enn standardmelk. Yoghurten vår er også rundere og mildere på smaken, det samme er kulturmelka. Dessuten skiller sjokolademelka vår seg ut i markedet fordi det er den eneste sjokolademelka uten noen form for tilsetningsstoffer. Det er kun melk, kakao og sukker, sier hun.

Jerseymeieriet på Bryne er et gårdsmeieri som foredler melk kun fra Jerseykyr, kjent for høy kvalitet, og er eneste meieri som er dyrevernmerket. Jerseymelka har naturlig høyere fett- og proteininnhold og inneholder A2A2-betakasein, som mange opplever som lettere fordøyelig enn vanlig melk. Jerseymeieriet har vunnet Det Norske Måltid to ganger på rad i kategorien meieriprodukt.

Les mer på jerseymeieriet.no

Kvalitet og dyrevelferd

Jerseymeieriet setter kvalitet og dyrevelferd høyt, og ønsker å bearbeide produktene sine så lite som mulig.

– Vi homogeniserer ingen produkter, og det gjør at fettet flyter opp på toppen. Når melka står i kjøleskapet, dannes det derfor et fettlag øverst. Det er slik melka er naturlig. Vi prøver å prosessere produktene minst mulig og er opptatt av rene kvalitetsvarer som er bra for kroppen – og som selvfølgelig smaker godt. Der mener vi at vi treffer på alle punkter, sier Doka.

Foto: Jerseymeieriet

Jerseymeieriet er det eneste meieriet som selger dyrevernmerkete meieriprodukter i dagligvare. Det kan de gjøre fordi gårdsdriften er sertifisert i henhold til regelverket til dyrevernmerket. Dette er det strengeste regelverket for dyrevelferd i Norge.

– Vi er generelt opptatt av «fra jord til bord», og at det skal være kvalitet i alle ledd. Vi har gode produkter og er veldig opptatt av kvalitet og av å ikke bruke tilsetningsstoffer. Det er viktig for oss å ha en sirkulær tankegang i alt vi gjør, men vi kommer ikke til å bruke metanhemmere i fôret til dyra, avslutter hun.

Produktene fra Jerseymeieriet får du kjøpt i utvalgte Meny-butikker over hele landet, samt hos Coop Mega og Obs i Rogaland. Jerseymeieriet ser for seg økt produksjon i tiden framover.

Norges eneste meieri med dyrevernmerket

Vi er stolte av å være det første norske meieriet med Dyrevernmerket! Det betyr at vi gir kyrne våre god plass, at ku og kalv får være sammen, og at dyrevelferd alltid kommer først. Når du ser det grønne merket på produktene våre, vet du at det er kvalitet – både for dyrene og for deg.

Next article