Mari Hult er en av de som velger en kjøttfri matvei. Hun er en vegansk kokk fra Stavanger, og står bak «Vegetarbloggen», hvor hun viser hvordan man enkelt og greit kan lage god mat uten kjøtt. Nedenfor følger hennes oppskrift på en superlettvint nudelrett som både smaker og metter skikkelig godt.

Nudelsalat

Ingredienser til 2 porsjoner: 

  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 2 vårløk
  • 1 kvast koriander
  • 200 g hvetenudler (evt risnudler)
  • 3 ss sesamfrø

Peanøttdressing: 

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 cm ingefær
  • 1 dl peanøttsmør
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss chilisaus (gjerne Sriracha)
  • 1 lime

Framgangsmåte: 

Skjær gulrot i tynne strimler, paprika i tynne skiver. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.

Kok nudler til al dente-konsistens etter anvisning på pakken.

Rør sammen nudler, gulrot, paprika og saus (oppskrift under). Dryss vårløk, koriander og sesamfrø på toppen, server varmt, lunt eller kaldt.

Peanøttdressing: 

Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og rør inn peanøttsmør, soyasaus, lønnesirup og chilisaus. Smak til med litt limesaft.