Denne retten er helt annerledes enn lammegrytene i Punjab, der løk, tomater og hvit­løk er sentrale smaker. Gryten er godt likt fordi kjøttsmaken er så fremtredende. Fårikålkjøtt passer godt i denne retten. I Kashmir brukes en god klype safran i gryten, og retten serveres gjerne med basmatiris, nan eller fersk roti.

2–3 porsjoner

Ingredienser:

2 ss ghee eller 4 ss olje
½ ts dyvelsdrek
5 cm kanelstang
6 nellik
6 pepperkorn
2 svarte kardemommekapsler
500 g lammekjøtt med bein
1 ts salt
1 ts chilipulver
1 ts fennikelfrø
1 ½ ts malt korianderfrø
2 ss revet ingefær
1 dl kefir
4 dl vann
½ ts safran (kan sløyfes)

Slik gjør du:

1. Åpne kardemommekapslene. Ingen av de hele krydderne skal knuses. Ha ghee i en kjele og fres dyvelsdrek, kanelstang, nellik, pepperkorn og kardemommekapsler i ca. ½ minutt.

2. Tilsett lammekjøtt i 4 x 4 cm store terninger. Fres kjøttet med krydderne i 15 minutter, tilsett 2 dl vann og kok videre i 10 minutter til litt fett er synlig på overflaten.

3. Ha i salt, chilipulver, fennikelfrø, malt korianderfrø, ingefær og kefir, bland godt, tilsett 2 dl vann og eventuelt safran. Kok til kjøttet er mørt.

Matblogger Niru Kumras´ tips:
Du kan erstatte lam med kyllinglår og tilberede på samme måte.
Kefir kan erstattes med soya yoghurt for en melkefri variant.

Niru Kumras kokebok finner du her.